Новини Транспорт

Флай Дубай възстановява полетите между София и Дубай

   
Флай Дубай възстановява полетите между София и Дубай

Част от българските туристи в Дубай, които не успяха да се върнат в страната на 17 април заради отмяна на полетите, ще се приберат днес. 

Работата на международното летище в Дубай - едно от най-големите в света, все още е възпрепятствано от наводнението от безпрецедентно проливните дъждове в Обединените арабски емирства.

От Flydubai обаче съобщиха, че самолетът им ще пристигне след 15 часа днес на летището в София. 

"Полетите са пълни и част от българските туристи, които чакат на летището в Дубай, ще бъдат прибрани още днес, с първия полет. Правим всичко възможно, за да може сънародниците ни да се приберат бързо в родината си след шокиращото наводнение в Дубай, което анулира полетите“, съобщи за Bgtourism.bg Слави Иванов, мениджър „Продажби“ в авиокомпанията Flydubai.

Близо 100 са българските туристи, засегнати от затварянето на летището в Дубай в сряда. От тях 43-ма пътуват организирано с туроператор. От компанията обявиха пред БНР, че са осигурили хотел с вечеря за всички тях, но 14 души са предпочели да останат през нощта на летището в очакване на извънредни полети. Посланикът ни в Дубай е занесъл храна и вода на сънародниците ни, които са на аерогарата и очакват да се приберат.

Приоритетно ще се качват на самолета пътници с малки деца и възрастни хора. Днес летището в Дубай възобнови приемането на пристигащи полети на Терминал 1, използван от чужди превозвачи, но трафикът на излитащите продължава да е силно нарушен. 

Голяма част от туристите са принудени да останат на летището, защото всички хотели в Дубай, Абу Даби и околностите са заети заради отменените полети. От фирмата-туроператор, с която са пътували българските туристи, обявиха, че ангажимент на туроператора е да осигури прибирането на клиентите си. Не така стои въпросът с тези, които пътуват самостоятелно.