Новини Транспорт

Емирейтс спира чекирането за полети с последващо прекачване в Дубай

   
Емирейтс спира чекирането за полети с последващо прекачване в Дубай

"Емирейтс" (Emirates) спира да чекира всички пътници за полети с последващо прекачване в Дубай до 23:59 часа по Гринуич на 19 април (02:59 часа българско време на 20 април), съобщи Ройтерс.

"Емирейтс", една от най-големите авиолинии в света, добави, че пътуващите до Дубай като крайна дестинация могат да се чекират и да пътуват както обикновено.

Това решение свидетелства още веднъж, че авиопревозвачът и централният му хъб Дубай все още се затрудняват да наваксат с изоставането на полетите, след като Обединените арабски емирства (ОАЕ) се сблъскаха с най-обилните дъждове в 75-годишната си история, блокирали почти цялата страна и причинили значителни щети.

Хиляди пътници са били засегнати от анулирането на полети тази седмица, заяви днес изпълнителният директор на Дубайските летища Пол Грифитс пред местната радиостанция "Дубай Ай", след като бурята наводни пътеките за рулиране.

Главният път, който свързва Дубай, най-населеното емирство в ОАЕ, с Абу Даби, остава частично затворен, а алтернативният маршрут до Дубай изисква превозните средства да използват път, който е изцяло наводнен и по него има изоставени автомобили и автобуси.