Новини Събития

Павлин Петров от БАЗ става зам.-министър на туризма

   
Павлин Петров от БАЗ става зам.-министър на туризма

Павлин Петров е назначен за заместник-министър на туризма. Това съобщиха от Министерския съвет. Заповедта е издадена от премиера Димитър Главчев.

До момента Павлин Петров беше съпредседател на Българската асоциация на заведенията заедно с Ричард Алибегов. Има дългогодишен опит в частния сектор. Магистър е по икономика и туризъм в Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов.


За първи път в Министерството на туризма има зам.-министър, който идва от бранша на ресторантите и заведенията. Ведомството отговаря за тяхната категоризация.


Павлин Петров беше сред основните критици на бившия министър на туризма Зарица Динкова.

"Благодаря на служебния министър-председател Димитър Главчев и министъра на туризма Евтим Милошев за гласуваното доверие и на организациите, които ме издигнаха и подкрепиха. Ще работя за развитие на туризма в една по-спокойна и конструктивна атмосфера. 
Ще работя за начертаването на път с програма, която да докаже, че туризмът трябва да стане национален приоритет на управлението", коментира Павлин Петров в своята фейсбук страница.
Усилията му ще са за привличане на младите хора към работа в сектора туризъм и повишаването на качеството на туристическия продукт. 
Нека докажем, че може да няма свободни места в родните СПА хотели, къщи за гости, големи хотели, ресторанти и туристическите обекти. От бизнеса за бизнеса, допълни той.

Габриел Драгиев