Анализи Новини

Топ 10 на най-добрите градове в света за разходки

   
Топ 10 на най-добрите градове в света за разходки

През последните години форматът за почивка в града става все по-популярен. Туристи от всички краища на света пристигат за няколко дни, за да се разнообразят на спокойствие - без излишно бързане, за да разгледат местните атракции и кулинарни традиции.

За да помогне на туристите да изберат град за следващата си градска почивка, услугата за пешеходни обиколки GuruWalk състави списък на 100-те най-добри града в света за разходка. Класацията е базирана на данни за резервации и търсене за 800 града в 120 държави, направени на уебсайта на услугата между април 2023 г. и април 2024 г., пише Daily Mail.

Според проучването Испания е най-проходимата страна в света с 28 нейни града в списъка на топ 100. Франция се появява седем пъти, а Обединеното кралство се появява три пъти, заедно с Полша, Колумбия и Виетнам. Само един американски град обаче беше включен в списъка.

Столицата на Италия - Рим, беше призната за най-добрия град в света за разходки. Там има много атракции от световна класа, от Колизеума до Пантеона, които са лесно достъпни пеша.

„Огромният брой паметници понякога кара туристите да не знаят откъде да започнат, затова не е изненадващо, че в Рим се провеждат повече екскурзии, отколкото на което и да е друго място“, коментират избора експертите на GuruWalk.

Следват унгарската столица Будапеща и испанският Барселона.

Като цяло топ 10 включва изключително европейски градове, докато най-добрият неевропейски град за разходки в класацията е колумбийският Меделин, който заема едва 24-то място.

Топ 10 на най-добрите градове в света за разходки:

1. Рим, Италия;

2. Будапеща, Унгария;

3. Барселона, Испания;

Уикенд в Барселона - НЕДА ТУРС

4. Мадрид, Испания;

Мадрид, Испания - Българска Компания за Туризъм

5. Флоренция, Италия;

УИКЕНД ВЪВ ФЛОРЕНЦИЯ! НАЙ-НИСКИ ЦЕНИ ОТ 349 ЕВРО/ХОТЕЛИ-ИСТОРИЧЕСКИ ЦЕНТЪР  И ПОЛЕТИ/! | Туристическа агенция Трип Адвайз Туристическа агенция Трип  Адвайз - екскурзии, почивки, самолетни билети, хотелски резервации, круизи

6. Лисабон, Португалия.

Лисабон за начинаещи

7. Прага, Чехия;

▷ Прага /столицата на Чехия/ - Екзотик Холидей

8. Амстердам, Нидерландия;

9. Лондон, Великобритания

Топ 20 интересни факта за Лондон

10. Порто, Португалия.

Екскурзия в Португалия - Порто и Лисабон | 4Травел ЕООД