Новини Събития

Туристическият бранш настоява спешно за промени в законите за трудовата миграция

   
Туристическият бранш настоява спешно за промени в законите за трудовата миграция

Редица сдружения и асоциации по туризма са подали молба към парламента за подкрепа на българския туризъм, като настояват в последните дни на НС да бъдат приети промените в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност. Измененията в Закона за чужденците в Република България вече са внесени.

Организациите настояват да се улесни процедурата по наемане на персонал за туристическия бранш от трети страни. Те посочват, че туристическата индустрия, както и целият бизнес в България, изпитва сериозен дефицит от кадри.

В молбата участват Национален борд по туризъм, Българската туристическа камара, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Обединение "Бъдеще за туризма", Българска асоциация за туризъм, Сдружение на заведенията в България, Българска асоциация на заведенията и Асоциацията на специализираните експерти в туристическата индустрия.

Те искат незабавни действия преди началото на новия туристически сезон, който се очаква да започне в средата на месец май.

Документът е изпратен до Росен Желязков, председател на НС; Бойко Борисов, председател на ГЕРБ-СДС; Атанас Атанасов и Кирил Петков, съпредседатели на ПП-ДБ; Делян Пеевски, председател на ДПС; Костадин Костадинов, председател на "Възраждане"; Корнелия Нинова, председател на "БСП За България"; Тошко Йорданов, председател на ИТН; Маноил Манев, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред; Димитър Главчев, служебен министър-председател; Евтим Милошев, министър на туризма; както и до нечленуващите в парламентарни групи народни представители.

Димо Христов