Турагенции

Penguin Travel пуска бутиков тур във Венецуела и Панама

   
Penguin Travel пуска бутиков тур във Венецуела и Панама

Представете си експедиция, която обхваща най-значимите и вълнуващи аспекти на една от най-загадъчните държави в света - Венецуела. Новият тур на Penguin Travel в тази страна обещава да разкрие магията и разнообразието на венецуелската природа, култура и кухня. От златните плажове на карибското крайбрежие до дивите джунгли и величествените планини, този тур предлага уникално пътешествие в една изключително разнообразна и вълнуваща дестинация. Програмата на туроператора комбинира красотите на Венецуела с обиколка на Панама Сити, което прави пътуването идеалния избор за хора, които искат да направят първи стъпки в Латинска Америка.

Туристите ще имат уникалната възможност да посетят национален парк "Канайма" - вторият по големина парк във Венецуела, където се намира и най-високият водопад в света с височина 979 м - Анхел. Определено турът ще е особено по вкуса на хората, които обичат да прекарват повече време сред природата. Това приключение ще се допълни и от посещение на националния парк "Соберания", който пък е рай за наблюдение на птици и диви животни.

Цените започват от 3822 лв. 

на човек и включват настаняване според програмата (2 нощувка в хамак пред водопада Анхел и 7 нощувки в местни, хотели/лоджове/къщи за гости в стаи със собствен санитарен възел), транспорт според програмата, вътрешни полети Каракас - Канайма - Каракас, летищни трансфери, храна според програмата, местни англоговорящи екскурзоводи и представител от Penguin Travel. Туристите трябва да се погрижат сами само за  международни самолетни билети по маршрута София - Панама - Каракас/Каракас - Панама - София, които към април 2024 възлизат на около 2400 лв. Допълнително на място трябва да се заплати такса за национален парк "Канайма" от около 40 евро.

Първият си ден от програмата пътешествениците ще прекарат в Панама Сити, където ще могат да се насладят динамична смесица от съвременна архитектура и богато историческо наследство. Този град се издига впечатляващо върху брега на Панамския залив и предлага невероятни гледки към изумителните небостъргачи и уютните кътчета с изискани кафенета и ресторанти.

Разбира се, най-важната спирка в Панама Сити е Панамският канал - инженерното чудо, свързващо Атлантическия и Тихия океан. През годините каналът се е превърнал в символ на човешката изобретателност и упоритост. Ежегодно той привлича хиляди пътници и почитатели на историята, като ги очарова с грандиозната си архитектура и вълнуващото наблюдение на преминаващите кораби.

Panama City Beach Travel Guide | Panama City Beach Tourism - KAYAK

След два вътрешни полета до националния парк "Канайма" започва и преходът към водопада Анхел. Водачите от Penguin Travel съветват туристите да се подготвят с удобни бързосъхнещи дрехи и обувки, тъй като този участък от пътя носи риск от измокряне.

Най-високият водопад в света определено е внушителна гледка, но всъщност Анхел не впечатлява само с мащаба и красотата си, но и с историята си. Името на водопада е в чест на американския летец Джеймс "Джими" Анхел, който го открил през 1933 г., докато прелитал над околността с малкия си самолет. Всеки, който е пътувал тук, описва момента, в който за пръв път вижда водопада като магически. Докато туристите на Penguin Travel пътуват с лодка към местността, където ще прекарат нощта, ще имат възможност да се насладят на величествени гледки към Ауян Тепуи (тепуи - планина, завършваща с плато на върха), от където извира водопада. Следва нощувка в хамаци в непосредствена близост до водопада - уникално преживяване, което свързва дълбоко човек и природа и несъмнено се помни за цял живот.

В парка приключенците ще могат да разгледат и лагуната "Канайма", която е известна със своите кристалночисти води, които отразяват околните тепуи, създавайки хипнотизиращ огледален ефект. Една от основните забележителности в региона е водопадът Сапо. Водопадът позволява да се разходите зад водната му завеса - едно незабравимо преживяване, което предлага близка среща със силата и красотата на природата. Името Ел Сапо се превежда като Жабата и е кръстен така заради формата на скалното образувание, от което се спуска водопадът, което наподобява гърба на жаба.

Angel Falls, Venezuela

След няколко дни, изпълнени с емоции и незабравими моменти, туристите ще се отправят към добре заслужена почивка на карибския бряг. Чорони е китно градче, което ще приюти групата на Penguin Travel за две нощукви, и представлява уединен рай за почитателите на спокойствието. С плажове, обсипани със златист пясък и кристално чисти води, Чорони привлича посетители с обещание за истинско релаксиращо изживяване. От плажните забавления до разнообразните водни спортове и екскурзии до близките рифове за гмуркане, Чорони предлага нещо за всеки вкус.

Съвсем близо до Чорони се намира и селото Чуао, известно със своята невероятна природа, богато културно наследство и производство на висококачествено какао. Селото има дългогодишна традиция в отглеждането на какао, датираща още от предколумбови времена. Днес какаото от Чуао е много търсено от шоколатиери и ценители заради превъзходното му качество и уникален вкусов профил. Там туристите на Penguin Travel ще имат възможността да посетят местна плантация и да научат за целия процес на производство на шоколад.

След тези уникални дни във Венецуела групата ще се върне към Панама Сити. От там се отправя към близкия природен парк "Соберания". Разположен само на 45 минути от град Панама, паркът се смята за една от най-достъпните зони за наблюдение на птици и диви животни в Централна Америка. Тук посетителите имат шанс да наблюдават тукани, папагали, колибри, капуцини, маймуни викачи, тамарини, ленивци и др. Mестността около езерото "Гатун" е дом и на няколко малки общности от коренното местно население. Туристите могат да се запознаят с тях и да се докоснат за кратко до бита им.

Excursion to Soberania National Park and Sloth Sanctuary from Panama City

Тези две латински страни представляват магично пътешествие, което оставя незабравими спомени и вълнуващи преживявания. От величествените планини до златните плажове на карибското крайбрежие, този регион е дарен с природни красоти и културно наследство. С новия тур на Penguin Travel имате възможността да се потопите в тази уникална мозайка от приключения и открития!

Йоана Шомова