Оферти

Златният триъгълник на Индия

   
Златният триъгълник на Индия

Златният Триъгълник на Индия
8 дни /6 нощи

Ден  01-Отпътуване от България

Полет за Делхи с избрана авиокомпания.

Ден 02-Пристигане в Делхи

Кацане. Трансфер до хотела. Настаняване. Закуска.
Делхи – Столицата на Индия е третия по големина град в  страната, успешно съчетаващ   древността и съвремието. Стратегическото му местоположение е една от главните причини много династии да го избират за  политически център.
Сутрин: Разглеждане на забележителностите на Ню Делхи. Посещение на Бирла Мандир - Храма Лаксминараян - посветен на Бог Вишну; Военния паметник и Портата на Индия, построени в памет на 85 000-те индийски войници, загинали през Първата Световна Война; Кутуб Минар - 75 метровата Кула на Победата, където ще видите  Железния Стълб, за който легендата гласи, че ако успеете да го обгърнете с ръце, ще се сбъднат всичките ви желания.
Следобед: Разглеждане на забележителностите на  Стария град.Посещение на Червената Крепост, построена от Император Джахан през 1648г., който утвърждава властта и славата на Могулите; Джама Масджид - най-голямата джамия  в Делхи. Турът завършва с посещение на гранитния паметник на бащата на нацията - Махатма Ганди.
Нощувка в Хотела. 

Ден 03-Делхи/Агра 200 км

Закуска в хотела. Ранен трансфер до Агра. Пристигате в Агра, следва посещение на крепостта в Агра могилата на император Акбар и Itama-uddaula – по-известна като малкия Тадж Махал.
Вечеря и нощувка.

Ден 04-Агра – Джайпур 235 км

Посещение на Тадж Махал по изгрев слънце. Вероятно никой друг символ не представя Индия пред света така, както Тадж Махал. Разположен на брега на река Ямуна, Тадж Махал представлява въплатената в мрамор любов и поезия  на Император Шах Джахан към Мумтаз Махал. Изграден изцяло от бял мрамор със  стени с инкрустации на различни  скъпоценни и полускъпоценни камъни.
(Тадж Махал е затворен в петък)   
По-късно връщане в хотела за закуска. След това продължавате към Джайпур, като по пътя ще посетите Фатехпур Сикри.
Фетехпур Сикри – разположен на самия връх на скалист хребет, 40 км западно от Агра. Градът е изграден преди четири столетия от Император Акбар. Фатехпур Сикри е построен от червен пясък и представлява красива смесица от индийски и ислямски архитектурни елементи.
Пристигане в Джайпур. Вечеря и ношувка.    

Ден 05-Джайпур

Закуска в хотела.
Сутринта: Екскурзия до крепостта Амер.На 11 км от Джайпур, сред гористи хълмове е разположен комплексът Амер, образец на архитектурата “Раджпут”и древна столица на Джайпур. Оригиналният дворец е построен от Раджа Сингх, в последствие  достроен от Джай Сингх. В комплекса ще посетите - Диуон-е-Аам или "Залата за обществена публика ", Диуон-е-Хас или "Залата за частна публика" и Сух Нивс - личният апартамент на жените на императора, където през решетъчни прозорци дамите са наблюдавали тайно процедурите на кралския съд.  Джай Мандир или "Храмът на  Победата" с Шиш Махал - "Огледална Зала".
Следобeд: Посещение на Градския Дворец, Хава Махал и обсерваторията Джантар Мантар.Градският Дворец днес е превърнат в музей, с изключение на малка част, използвана от семейството на махараджата на Джайпур. Той заема почти една седма част от града. Интересна е частта посветена на  оръжията и боеприпасите. Други забележителности са Текстилния музей, Художествената Галерия, Чандра Махал, Мубарак Махал, Диуон-ай-Хас и Диуон-ай-Ам. “Хава Махал” или Дворецът на ветровете.  На фасадата на сградата има 953 прозореца, всеки с каменна решетка, за да могат жените от кралското семейство да наблюдават кралските процессии без да бъдат забелязвани отвън.
Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 06-Джайпур - Делхи

Закуска в хотел. Траснфер до Делхи. Настаняване в хотела, свободно време, вечеря и нощувка.
 
Ден 07- Делхи

Полет за София.

За повече информация вижте ТУК.