Оферти

Виетнам - Най-доброто от север до юг

   
Виетнам - Най-доброто от север до юг

Ден 1

Сборен пункт на летище София за полет до Ханой с редовен полет на Турски авиолинии през Истанбул.

Ден 2

Пристигане на аерогара Ной Бай интернешънъл /Noi Bai International, Ханой, където ще ни посрещнат най-сърдечно и топло нашите домакини. Трансфер до хотела, свободно време за настаняване и почивка. Вечеря и нощувка. По желание екскурзия - Вечерен Ханой.

Ханой – столицата на Виетнам е модерно развиващ се град опитващ се да навакса времето, изгубено от опустошенията на войната и правителството, което държеша страната в изолация през 90-те години на миналия век. Улиците му изобилстват от скутери, борещи се за предимство сред глъчката от непрекъснато ръмжащи клаксони, а наоколо пластове от история разкриват периоди на френски и китайска окупация.

Ден 3

Ханой - сити тур - След закуска ще имаме вълнуващи впечатления откривайки забележителностите на столичния град като посетим Музея на Хо Ши Мин, наколното жилище на чичо Хо, Храмът на литературата, пагодата, разходка с велосипеди през стария квартал. Свободно време за кратка почивка и обяд /вкл. в цената/. По късно ще продължим с Храма на нефритената планина, пагодата Tran Quac и цитаделата на Ханой. Вечерта ще присъстваме на водно куклено шоу. Нощувка в Ханой.

Ден 4

След закуска, круиз в залива Халонг.

Ще плаваме в красивия залив Халонг с кузно корабче. На борда ще ни предложат различни активности, според графика на корабчето и междувременно ще се любуваме на красиви природни гледки, характерни за югоизточна Азия.Включени са обяд и вечеря. Нощувка на круизното корабче - Залива на Халонг.

Ден 5

Днес ще имате възмоност да се насладите на свежата си сутрин в средата на залива. С изгрева на слънцето над Халонг ще може да се потопите в местната атмосфера и да се включите в сутрешна здравословна физарядка с упражнения Тай Чи на палубата за слънчеви бани. Здравословен брънч се сервира, докато корабът бавно обикаля през великолепните скални образувания. Ще може да се наслаждавате на притихналата природна красота. Ще посетим пещерата на Изненадите, след което ще се отправим към Ninh Bin.Вечеря и нощувка в Нин Бин.

Ден 6

След закуска ще разгледаме Trang An комплекса: Dark Cave и Wine Brewing Cave. Nin Bin. Пещерата с винарни. Обяд. След това ще се отправим за аерогара Noi Bai за полет до Hue. Свободно време за почивка и вечеря по избор /не е включена в цената/. Нощувка.

Ден 7

Разглеждане на Hue. След закуска, старата столица на Виетнам (1802 -1945)при управлението на династията Нгуен. Културното, духовно и политическо сърце на страната все още има неразкрити тайни, които очакват да бъдат открити. Ще разгледаме Thien Mu Pagoda, Пурпурния забранен град и Минг Ман царски гробници.The Purple Forbiden City Включен обяд. Нощувка в Хуе.

Ден 8

Da Nang – древния град Hoy An. Хой Ан има интересна история, която може ад бъде проследена почти две хилядолетия назад, преди да се развие като важно пристанище на кралство Чампа. Дълги години е най-натовареното търговско пристанище на ЮИ Азия и приютява предимно китайски, японски и хонландски търговци. Първоначално ще посетим Музея на чамската скулптура в Дананг. Чамското изкуство е свързано с индуисткото и мудисткото изкуство от съседна Камбоджа и по-голямата част от Древна югоизточна Азия. Музея на скулптурата Cham е посветен на периода на Champa и съхранява почти 300 произведения на изкуството от теракота и камък от 7-ми до 15-ти век Ще продължим с една интригуваща пешаходна разходка, по време на която ще посетим старата къща на Тан Ки, известен търговец от фамилията Ли, с уникална архитектура, която се смята за най-красивата стара къща в древния Хоян, с над 200 годишна история. Следва посещение на Комплекса за събития Фуджиян.

Ден 9

Светилището на моя син / My Son Sanctuary – полудневна екскурзия. След закуска ще отплаваме за Светата земя на моя син – Първоначално състоящ се от повече от 70 структури, 25 от които са останали и до днес. От 4-ти до 15-ти век, на брега на съвременен Виетнам серазвива уникална култура, която дължи духовния си произход на индийския индуизъм на Чам. Това е графично илюстрирано от останките на поредица от впечатляващи храмове-кули, разположени на драматично място в светата земя на моя син, която е била религиозна и политическа столица на Кралство Чам Па през по-голямата част от неговото съществуване. Време за обяд. След обяда ще се отправим към аерогарата за полет до Хо Ши Мин. Ще имаме време да се разходим в Хо Ши Мин, като ще минем покрай Операта, централната поща, централния пазар Ben Thanh. В края на деня ще имаме време за почивка и вечеря по избор.

Ден 10

Ку ши тунелите и китайския град /Cu Chi tunnels – China town След закуска ще имате възможност да се включите екскурзия по желание с посещение на подземните тунели. По късно програмата ни включва посещение на Китайския град- Thien Hau Pagoda, Bihn Tay Market. Пазарът Binh Tay, разположен в китайския квартал на Хо Ши Мин (Cho Lon), има завладяваща история, която датира от края на 19 век. Пазарът е построен от френската колониална администрация, за да замени по-стария и по-малък пазар Чо Лон, който бил унищожен при пожар. Пазарът бързо се превръща в процъфтяващ търговски център, служейки като жизненоважен търговски център за китайските търговци и местното виетнамско население.Ще завършим деня с вечеря на круиз по река Сайгон. Ще се присъединим към екипа на речен кораб, плаващ по рега Сайгон за незабравим двучасов круиз с вечеря, Капитанът ще ни приветства с Добре дошли на борда и ще ни представи специалитетите на виетнамстака кухня, които превръщат този круиз в задължително кулинарно изживяване по време на пътешествието ни във Виетнам. Докато се насладаваме на вкусната храна ще се любуваме на обляната в светлина панорамата на бликащия от енергия азиатски град, по двата бряга на реката. Ще имаме удоволствието и да сме публика на едно специално музикално и танцово представление. Нощувка.

Ден 11

Делтата на Меконг и край на програмата. След закуска ще посетим Vinh Trang Pagoda-културен скъпоценен камък в живописния пейзаж на Tien Giang. Архитектурният стил на пагодата хармонично съчетава азиатски и европейски влияния, създавайки впечатляваща цялостна композиция. Преди да влязат в територията на храма, посетителите ще преминат през порта с безброй парчета умело изработена керамика и порцелан. Ще похапнем за обяд, вкусни ястия от местна виетнамска кухня. Ще продължим с експедицията си с лодка по река Ben Tre, ще продължим по канала Cai Son. Пътешествието в Делтата на Меконг е идеалното време и място за да разгледате красота на дивата природата, традиционните култури и местни жители на символа на региона, Меконг. Ще имате възможност да видите как местните хора ловят риба и транспортират стоки по водните канали-пътища. Ще се отправим към местно фермерско село през спокойните кокосови горички возейки се с тук-тук, където ще вземем участие в уъркшоп за правене на известните кокосови бонбони. Kẹdừa е виетнамски кокосов бонбон, произвеждан най-често в провинция Bến Tre, Виетнам, с кокосово мляко и кокосова сметана. Провинция Бен Тре е наречена от виетнамците „Земята на кокоса“ (Xu Dua). Виетнам не е страна, в която можете да намерите тук-тук културата, наблюдавана в други азиатски страни като Тайланд и Шри Ланка. Така да се каже, няма да ги намерите навсякъде, освен на определени места. Кокосовите дървета помагат за създаването на емблематичен образ на Бен Тре, земята на многото реки. Вездесъщите дървета поддържат поминъка на местните жители, като същевременно осигуряват източник на културно вдъхновение за литературни произведения. Те символизират силата и състраданието на хората. Кокосовите бонбони, които съществуват повече от 100 години, са скромно, но привлекателно лакомство за посетителите на провинцията. И с това приключва нашето емоционално пътуване.

Предстои ни трансфер до Хо Ши Мин(Сайгон) и до аерогарата за обратен полет до България!

Благодаря, че пътувахте с нас! Ще ви очакщваме за следващо приключение!

За повече информация вижте ТУК.