Събития

Испанското градче Вияхойоса е скритото бижу на Европа

   
Испанското градче Вияхойоса е скритото бижу на Европа

Много от известните европейски дестинации се отличават с достойни за instagram впечатляващи места - подредените малки къщички в Чинкуе Тере на брега на Амалфи или живите улички на Бурано във Венеция.
Въпреки тях и туристическата инерция, едно градче привлича вниманието - Вияхойоса, най-доброто скрито бижу на Европа за 2024 г. Той също се слави с блестящо боядисани фасади наредени като перли край един наистина прекрасен плаж - изненадващо е, че повече пътешественици не знаят за него. Малкото испанско градче, закътано между Аликанте и Бенидорм, е начело на списъка с най-добрите тайни дестинации на European Best Destinations за тази година, но в списъка има и много други по-малко известни съкровища.

Друга испанска дестинация, Арес дел Маестре, претендира за второто място, а на трето е Примощен, зашеметяващо крайбрежно село в Хърватия. А на четвърто място е Бокоди, плаващо село в Унгария.

Да, правилно прочетохте - малкото градче, което се намира на около 80 км западно от Будапеща, се състои от къщи, издигнати на колове, които са създадени през 1961 г., когато енергията от близката електроцентрала затопля водата на езерото Бокоди и я предпазва от замръзване. Тази централа е затворена през 2015 г., но дестинацията (без изненада) е изключително популярна сред фотографите днес.

Това са 18-те най-красиви дестинации в Европа

Вияхойоса, Испания

Ares del Maestre, Испания

Примощен, Хърватия

Бокоди, Унгария

Наантали, Финландия

Бур, Фарьорски острови

Блаванд, Дания

Улм, Германия

Алжезур, Португалия