Новини Транспорт

Частни стаи се появяват в някои от японските влакове-стрели

   
Частни стаи се появяват в някои от японските влакове-стрели

Любимите влакове-стрели Shinkansen в Япония ще получат ъпгрейт. От 2026 г. някои машини, движещи се по линията Tokaido – най-натоварената в страната, тъй като свързва Токио, Нагоя и Осака – ще предлагат самостоятелни купета.

Според съобщение на Japan Rail, „частните стаи“ се добавят „за да отговорят на разнообразните нужди на клиентите поради промените в начина на живот и стила на работа“.

Желаещите да ги резервират биха могли да бъдат:

бизнесмени, които искат да провеждат срещи онлайн;

клиенти, които ценят неприкосновеността на личния живот;

клиенти, които искат да се отпуснат, без да се притесняват за обкръжението си.

В допълнение към личното пространство, тези купета ще разполагат с Wi-Fi, климатик, накланящи се седалки и регулируемо осветление, съобщава CNN. Ще има по две подобни стаи в композиция, но те няма да са разположени във всеки високоскоростен влак по линията Tokaido.

Те ще бъдат разположени в зелените вагони, които са първокласни и по-скъпи. Пътуващите, които са купили JR Rail пропуск, ще трябва да доплатят, за да използват частните стаи. Все още не е налична информация за цени и резервации.

Линията Tokaido е първата високоскоростна железопътна линия в Япония, която прави своя дебют през 1964 г. Към днешна дата тя е най-активно използваната в страната с множество връзки на час. Влаковете, движещи се по нея, могат да достигнат скорост от 285 км/ч.

Японските високоскоростни влакове отдавна са популярни сред местните жители и посетителите. Те често са обновявани от първоначалното им стартиране. Миналата година новината, че предлагането на леки закуски по линията Токио - Осака ще бъде прекратено беше посрещната със смесени чувства онлайн.