Новини Събития

Министър Милошев тръгва на обиколка по Черноморието

   
Министър Милошев тръгва на обиколка по Черноморието

От 24 до 26 април министърът на туризма Евтим Милошев ще посети Българското Черноморие, за да провери готовността за посрещане на летния туристически сезон 2024. В поредица от работни срещи в Бургас, Слънчев бряг и Варна той ще се срещне с представителите на туристическия бизнес, както и с различни отговорни институции на държавно и местно ниво – областни управители, местните власти и представители на контролните органи.

След провеждане на срещите за Южното и за Северното Черноморие са предвидени брифинги за медиите - в к.к. Слънчев бряг на 25 април от 16:30, пред сградата на „Слънчев бряг“ АД и във Варна на 26 април от 13:15 ч. – място: зала „Варна“, община Варна.

На 25 април вечерта министър Евтим Милошев ще участва в церемония по връчване на награди за победителите в Националното състезание по професии 2024, чийто символичен домакин е Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Варна. Официални гости на събитието ще бъдат министърът на туризма Евтим Милошев и секретарят на Президента по образование, култура и туризъм д-р Илин Димитров. Събитието е с начален час 19:00, хотел Грифид-Болеро, к.к. Златни пясъци и е открито за медии.

На 26 и 27 април обиколката на министъра на туризма Евтим Милошев ще продължи в градовете Велико Търново и Търговище, като фокусът ще бъде поставен върху развитието на регионите и културно-историческия туризъм.