Новини Транспорт

Новите луксозни таксита Volt в София вече возят пътници

   
Новите луксозни таксита Volt в София вече возят пътници
Volt вече се виждат по улиците на столицата
  TravelNews

Новата премиум такси услуга за столицата – Volt Premium Taxi, вече работи и автомобилите превозват пътници, установи екип на TravelNews. Volt е резултат от партньорството между „УниКредит Лизинг“, „М Кар София“ и група инвеститори, които застават зад иновативния за столицата проект. Собственик на услугата е дружеството „Такси Волт“ АД, което вече е с регистрация в Столична община.

Със своите премиум хибридни BMW автомобили 5-та серия, Volt обещава на клиентите си достъпен лукс и комфорт. Цените са 1.83 лв. на километър дневна и 2.10 лв. нощна тарифа. Цената за повикване е 1.49 лв., а първоначалната такса – 3.63 лв. За 1 минута престой се начислява 0.59 лв.

Новата услуга е създадена от Огнян Попов и Юлиян Мавродиев, които определят своя клиент като "Успешния човек", това са жителите и гостите на града, които оценяват качествена услуга на добра цена, както и корпоративни клиенти, които искат да гарантират едно комфортно и изключително пътуване за своите служители и клиенти. Стремежът им е да предоставят на пътниците неповторимо преживяване, а не просто такси услуга.

Шофьорите на Volt са в униформа и отварят всеки път вратата за своите клиенти, а в купетата на автомобилите винаги има комплимент вода и премиум списания за пътуващите, както и луксозен парфюм. Пътниците могат да персонализират своето пътуване още по време на поръчка през мобилното приложение на Volt, например да заявят конкретно радио или да посочат пътуване в максимална тишина и без разговор с шофьора, или да бъдат посрещнати в купе, което е затоплено или по-студено, в зависимост от личните предпочитания. Тези и много други екстри имат за цел да отговорят на изискванията на конкретна аудитория в столицата, като по този начин компанията не се конкурира с вече наличните такси компании от масов характер.

Първоначалните планове на Volt включват стартиране с над 200 премиум хибридни и електрически автомобили, а дългосрочната цел е да достигнат до 400 автомобила. С поставянето на максимален брой автомобили, компанията има за цел запазване на контрола върху качеството и ексклузивността на услугата, както и максимално много работа за своите шофьори.

"Volt е наша сбъдната мечта за това каква трябва да бъде такси услугата в София. Като туристи на Запад винаги сме били вдъхновени от разнообразието от такси услуги, включително и в премиум сегмента и вярваме, че в София има място за подобен тип услуга. Подкрепата от нашите инвеститори и партньори ни доказа, че не само ние смятаме така. Volt е вече факт и сме сигурни, че нашите клиенти ще са впечатлени и щастливи от това, че подобна услуга може и вече съществува в София", коментира Огнян Попов.

Юлиян Мавродиев допълни: "Когато представяхме нашия проект на шофьорите, които са в основата на нашата услуга, те също реагираха много ентусиазирано и положително. Това ни мотивира на продължим и да реализираме проекта, защото и хората с дългогодишен опит в бранша застанаха редом с нас и нямат търпение да возят своите първи клиенти".

Мирослав Иванов