Хотели

Хотел Синтика в Сандански впечатлява с 9 нови вили

   
Хотел Синтика в Сандански впечатлява с 9 нови вили
Вилите са от естествен камък
  Вила Синтика

Известният хотел „Вила Синтика“ в Сандански вече е Sintica Wine Resort и впечатлява с 9 нови вили в тракийски стил, които са изградени от естествен камък и дърво. Шест от тях са самостоятелни премиум СПА вили на два етажа със собствена сауна, вана джакузи и душ, обясни пред TravelNews Христина Панайотова, управител на комплекса. На втория етаж има спалня и холова част, оборудвана и обзаведена от висококачествени материали, уникални мебели по поръчка от дърводелец в Троян, една баня и тоалетна, тераса и разтегателен фотьойл. Вилата е подходяща както за романтично бягство за двама възрастни, така и за двама възрастни с дете до 13 години.

Другите три вили са разположени на самостоятелен етаж в сграда от два етажа. Те са обзаведени и оборудвани от висококачествени материали, уникални мебели по поръчка,  разполагат с две спални помещения: една спалня и една стая с две отделни легла, санитарен възел и баня, холова част с мека мебел, тераса. Вилата е подходяща за компания от 4 възрастни или семейства с две деца.

Отделно има и нови 3 вили със студиа и градина. Те се намират на първи етаж в самостоятелни вили, като са обзаведени и оборудвани от висококачествени материали, уникални мебели по поръчка, разполагат с една спалня с разтегателен фотьойл, санитарен възел и баня, холова част с мека мебел, собствена площ за отдих пред вилата. Подходящи са за двама възрастни или двама възрастни и едно дете до 13 години.

В хотелската част на Sintica Wine Resort има 22 двойни стаи, 1 тройна стая и 3 апартамента, като част от стаите разполагат с тераси, както и опция за допълнително легло. Общо вече можем да поемем до 80 човека за настаняване, каза Христина Панайотова. Интересът е много голям, като предимно идват български туристи. Следват румънци и сърби, които отсядат на път за Гърция през летния сезон. Гърците са по-малко в сравнение от преди Ковид пандемията, посочи Панайотова.

Решен в тракийски стил, „Синтика уелнес център“ разполага с всичко необходимо, за да гарантира отпускащо и възстановяващо преживяване за тялото и душата. За гостите на хотела е осигурено безплатно ползване на уелнес центъра, който включва финландска сауна, класическа парна баня, затоплено джакузи, кът за отдих с топли шезлонги, масажи, ритуали и терапии, както и фитнес, оборудван с Technogym уреди. Вече работи и закритият топъл басейн и СПА зона в хотела, които са в отделна нова сграда, каза Христина Панайотова. Тя подчерта, че водата се пречиства с озон така, че да не вредят химикалите на идващите семейства с деца. В новата СПА зона има 20-метров закрит топъл басейн с детска и бебешка зона, парна баня, контрастни душове, леден басейн и сауна.

Комплексът разполага с ресторант „Синти“ с възможност за настаняване до 90 човека във вътрешната зала и зимната си градина и до 200 човека на външните тераси. Подходящ е за сватби, като се правят такива дори и международни с много гости от чужбина. Ресторантът се снабдява само с пресни продукти от региона. „Залагаме на местното производство зеленчуци, плодове, меса, а рибата идва директно от Гърция. Държим на чистата храна и на регионалните доставчици“, обясни Панайотова. Комплексът дори има собствена оранжерия, която е обновена и пригодена да снабдява ресторанта с пресни подправки. Готви се бавно по метода „Су вид“, който произлиза от френския израз „sous vide“, означаващо „под вакуум“.

В хотелския комплекс могат да се правят и много конференции и тиймбилдинг събития, представяне на нови продукти, гала вечери и фирмени партита. Разполага с високооборудвана конферентна зала за провеждане на събития при закрити врата с капацитет от 50 места, както и с две допълнителни зали за работни срещи.

Sintica Wine Resort се намира в обятията на 60 декара парк, дал дом на повече от 100 вида средиземноморска растителност, включително и маслинова горичка. В него се правят и много винени дегустации, защото има изба до хотела. Мястото е с много стара история, добри вина с много награди и златни медали от световни конкурси, включително от Франция.

Близкият винарски комплекс „Синтика“ наследява опита и научно-технологичните постижения на комплексна опитна станция (КОС) – Сандански. Той е приемник на вековна винаро-лозарска традиция, датираща от времето на траките. Лозовите масиви на избата са разположени в изключително благоприятен регион по долината на река Струма в непосредствена близост до местността Рупите, угасналия вулкан Кожух и древния тракийски град Хераклея Синтика.

Мирослав Иванов