Новини Транспорт

Полети между Франкфурт и Бургас започват от 28 април

   
Полети между Франкфурт и Бургас започват от 28 април

За първи път стартира редовна полетна програма от Франкфурт до Бургас на 28 април. Това съобщи експертът от отдел „Авиационен маркетинг“ Иво Барзов по време на среща с туристическия бранш в Поморие.

„Така ще има едно ключово летище за използване за трансферни полети. Националният авиопревозвач „България Еър“ възобновява редовните полети от София до Бургас на 2 юни, което е с 3 седмици по-рано спрямо миналата година. Като в началото те ще се изпълняват два пъти седмично, а от 17-ти юни ще стартират пет пъти седмично. Първите чартърни полети се очаква да стартират през първата половина на месец май. С тях се очаква да пристигнат първите организирани туристи. Също така интересно е, че директни полети от Мадрид ще имаме и тази година до Бургас. Друг изцяло нов пазар е Косово“, посочи той.

През юни се очакват първите полети от Прищина. Ще се изпълняват и такива от Ереван до Бургас, както и от Узбекистан.

Двуцифрен ръст на туристите от Великобритания се предвижда през този сезон. Ще се изпълняват полети до Манчестър и Ливърпул.

„Националният авиопревозвач на Литва добавя още един маршрут. Този път от столицата на Естония – Талин. От миналата година стартираха Рига, тази година отново ще изпълняват полети до Рига“, допълни Барзов.

През последната седмица на юни се рестартират и полетите до Берлин.