Турагенции

Космос травел отпътува за приключение във Виетнам през ноември

   
Космос травел отпътува за приключение във Виетнам през ноември

Виетнам - държава с богата история, завладяващи пейзажи и разнообразна култура. От дълбоките джунгли и планински вериги до плажовете на прелестното Южнокитайско море, тази страна предлага на посетителите си безброй възможности за откриване и приключения. Страната е омагьосващо съчетание от традиционни обичаи и модерен прогрес, което прави Виетнам неотразима дестинация за туристи от целия свят. С “Космос травел” българите вече могат да се насладят на вълнуваща екскурзия, която да ги запознае с всички места на страната. 

На 17 ноември групата на туроператора се отправя на 15-дневно приключение, с което туристите ще се запознаят с ключови виетнамски забележителности, както и с по-малко известни такива. Освен това екскурзията на “Космос травел” е много културно ориентирана - туристите ще имат възможността да се запознаят от първо лице с местната култура, да опитат различни деликатеси и да се потопят в бита на виетнамците. 

Цената на екскурзията започва от 2790 евро на човек и включва самолетни билети на Турските авиолинии с включени летищни такси София - Истанбул - Ханой и Хо Ши Мин - Истанбул - София, самолетни билети Ханой - Дананг и Хюе - Хо Ши Мин, настаняване в отбрани хотели 4 звезди, описаните в програмата трансфери с климатизиран автобус, всички входове за забележителностите по програмата, хранене според програмата, медицинска застраховка с покритие 20 000 евро, местен гид на английски език, водач от "Космос травел".

След пристигането във виетнамската столица Ханой туристите ги чака обиколка на града. Много от посетителите са изненадани, че Ханой всъщност е мегаполис и предлага голямо разнообразие от архитектурни стилове, както и безброй начини за развлечение. От музеи и паметници до интернационални ресторанти и клубове - Ханой е идеалният старт на програмата, тъй като до някаква степен запазва западен облик и постепенно подготвя туристите за азиатския начин на живот. 

По време на първата разходка групата ще отдели специално време на Стария квартал, известен още като „36-те улици на Ханой“. Този оживен район от тесни улички и алеи е дом на буквално хиляди малки предприемачи и собственици на магазини. Това е страхотно място за разглеждане с много възможности за снимки. За финал на дългия ден всички ще се насладят на дегустацията на ханойски специалитет - ханойско специално яйчено кафе при семейство със стогодишни традиции и опит, както и на специалното ястие от Ханой „Chả Cá“ или „Phở“ за вечеря.

A guide to Hanoi, Vietnam's beguiling capital

На следващия ден туристите ще посетят някои от най-значимите места в Ханой. Започват с разходка до Мемориалния комплекс на столицата, където могат да видят мавзолея на Хо Ши Мин, сградата на парламента, президентския дворец и централата на комунистическата партия. Това е важно място за разбиране на еднопартийната демокрация и механизмите на управление във Виетнам, като същевременно се отдава почит на Хо Ши Мин като високо уважаван основател на нацията. 

Следва посещение на храма на литературата и музея на затвора Хоа Ло. Обядът е предвиден в "Bun Cha - Obama", където са вечеряли Барак Обама и Антъни Бурдейн по време на посещение в Ханой. След това ще бъдат разгледани различни значими места в града, като Френския квартал, Стария квартал, езерата "Хоан Кием" и Западното езеро, Операта, моста "Лонг Биен" и други. В тази част от пътуването ще бъдат разкрити непознати части на града, включително малки улички, местни домове и пазари, за да се запознае групата как живеят местните жители. 

След това “Космос травел” са подготвили круиз в залива Халонг - световното наследство на ЮНЕСКО и известно като едно от най-красивите места на земята. Заливът Халонг се състои от хиляди варовикови острови, издигащи се от изумрудената вода в залива. Различната форма на островите тук е резултат от въздействието на вятъра и водата през милиони години. Осеяни от девствени плажове, плаващи села, невероятни естествени пещери и завладяващи гледки, Халонг и околностите му са задължителни за посещение от пътуващите до Виетнам.

Може би една от най-интересните спирки в програмата е посещението на древния град Хой Ан. В него туристите ще могат да разгледат старинните къщи, Китайската конгресна зала, 400-годишния японски покрит мост и много други забележителности. Допълнително групата ще се насочи към провинцията Хой Ан. Там туристите ще посетят селото за органични зеленчуци Tra Que, където ще се срещнат с местни фермери и ще участват в земеделски дейности, за да научат и практикуват традиционните земеделски начини за подготовка на земята, като окопаване на почвата, правене на лехи и наторяване на земята с морски водорасли, които се набавят от близката река, както и присаждане и поливане на зеленчуци. 

21 Amazing Things to Do in Hoi An Vietnam: Ancient Town & More!

След земеделските преживявания те ще посетят фермерска къща, където ще се насладят на напитка за добре дошли, преди да участват в приготвянето на някои от известните местни ястия, следвайки инструкциите на местния готвач. Следва обяд, приготвен от туристите сами, за да проверят своите кулинарни умения.

Разбира се, най-популярната виетнамска забележителност също е включена в програма. Посещението на Giant Hand Golden Bridge е повече от задължително в обиколката на Виетнам! Тази специална архитектура, издигаща се на 1400 м надморска височина над хълмовете Ba Na между море от облаци, предлагаща величествена панорамна гледка към околните пейзажи, остава всеки посетител очарован!

Travel Articles On Vietnam I Places In Vietnam | Travel.Earth

Тези и много други забележителности са включени в програмата на “Космос травел”. Програмата е изключително богата на преживявания и ще позволи на посетителите наистина да се докоснат до местния начин на живот, а защо не и да преоткрият себе си по пътя.  

Йоана Шомова