Новини Събития

Железопътната гара в Казанлък ще бъде домакин на рок концерт

   
Железопътната гара в Казанлък ще бъде домакин на рок концерт

Железопътната гара в Казанлък ще бъде домакин на рок концерт на 31 май, съобщават от пресцентъра на местната администрация. На първи перон на гарата жителите и гостите на града ще имат възможност да слушат изпълненията на "Уикеда", "X-R@Y", както и на местни музикални състави.

Проектът "Концерти" на гарата е финансиран от Национален фонд "Култура", а официален партньор е Национална компания железопътна инфраструктура, уточниха организаторите от група "X-R@Y". През годината ще се осъществят няколко концерта на различни гари в страната.

Освен необичайния концерт, на същия ден на ЖП гарата ще пристигне и ретро влак с парен локомотив, посочват от администрацията, съобщава БТА.

Напомняме, че ретро влакът е пуснат от Български държавни железници специално за Празника на розата в Казанлък. Той ще пристигне на 31 май на казанлъшката гара и ще отпътува обратно на 1 юни. Датата е специално съобразена, за да осигури възможност на гостите, пристигащи с парния влак да присъстват на церемонията по коронация на Царица Роза 2024.