Новини Транспорт

Wizz Air въвежда нова услуга на пазара – WIZZ Experiences

   
Wizz Air въвежда нова услуга на пазара – WIZZ Experiences

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивата в света*, представя нова услуга на пазараWIZZ Experiences. Тя е разработена специално за пасажерите на авиокомпанията в партньорство с Coras, най-големият онлайн доставчик на билети за най-добрите събития и дейности чрез единен API (приложно-програмен интерфейс).

Над 10 милиона билета в повече от 65 държави, 300 града и 20 езика са вече достъпни за клиентите на Wizz Air. След като резервират своето пътуване със самолет, пътниците ще могат да разгледат разнообразието от билети за различни атракции и музеи, екскурзии, спортнимачове, събития на живо, музикални и театрални представления в съответната дестинация, които ще сасамо на един клик разстояние.

Всички билети за различни атракции вече са достъпни за лесна и безпроблемна резервация на wizzair.com, както и в мобилното приложение на Wizz Air.

Някои от най-популярните събития в мрежата отдестинации на Wizz Air включват:

 

• Обединеното кралство: топ спортни събития, музика на живо и представления на Уест Енд, включително „Хамилтън“ и „Цар Лъв“;
• Испания: обиколка на Саграда Фамилия в Барселона или музея Прадо в Мадрид, билети за футболен мач на ФК Барселона, разглеждане на забележителностите на Мадрид с велосипед и посещение на три от най-добрите тапас барове в Малага с местен екскурзовод;
• Франция: билети за прескачане на опашката до Айфеловата кула или Лувъра или обиколка с екскурзовод до двореца и градините на Версай;

Джеймс Гудуин, ръководител на отдел „Допълнителни услуги“ в Wizz Air, сподели: „За нас е удоволствие, че продължаваме да разширяваме предлаганите от нас допълнителни услуги с въвеждането на WIZZ Experiences. Чрез новата услуга клиентите ще имат достъп до над 10 милиона билета за атракции на едно място, с лесно и безпроблемно резервиране. Благодарение на широкия избор от допълнителни продукти и партньорски услуги,нашите пътници вече могат да планират цялото си пътуване с Wizz Air – от полета през пазаруването на борда, трансферите до настаняването и активноститепо време на почивката. Ще продължим да усъвършенстваме нашите оферти, за да превърнем Wizz Air в най-добрия доставчик на услуги за нуждите на всеки пътник“.

Марк Маклафлин, главен изпълнителен директор на Coras, коментира: „Радваме се, че си партнираме с Wizz Air, за да можем да предоставим на техните клиенти възможността да се сдобият с билети за най-добрите събития и дейности. Посещаването на футболни мачове от Висшата лига, концерти на живо и емблематичните атракции са сред основните причини за пътуванията на клиентите“.

*Според данни на CAPA – Centre for Aviation Awards for Excellence 2022 и 2023.

За Wizz Air                                                                                       

Wizz Air, най-бързо развиващата се ултра-нискотарифна авиокомпания в Европа, разполага с флотилия от 207самолета Airbus A320 и A321. Eкип от професионалисти в областта на авиацията предлага превъзходно обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитан избор на 60,3 милиона пътници през 2023 г. Wizz Air е регистрирана на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро авиокомпанията бе обявена за една от петте най-безопасни нискотарифни авиокомпании в света през 2024 г. от airlineratings.com, единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, както и за авиокомпания на годината от Air Transport World през 2020 г. и от Air Transport Awards през 2019 и 2023 г. Wizz Air е призната и за „Най-устойчива нискотарифна авиокомпания“ от World Finance Sustainability Awards през 2022 г., за „Глобално екологично устойчивата авиокомпания на годината“ от CAPA-Centre for Aviation Awards for Excellence през 2022 г. и 2023 г.