Турагенции

Всички пътища водят към Рим - 4-дневна градска екскурзия

   
Всички пътища водят към Рим - 4-дневна градска екскурзия

Не случайно се казва, че всички пътища водят към Рим! Това си остава единствената дестинация, която никога не разочарова! Вечният град винаги е добра идея - с красивите си забележителности, китните малки улички и невероятната храна, Рим остава любимо място за кратка почивка на много българи.

За това и туроператорът Doris е подготвил самолетна програма, която е събрала само в няколко дни най-доброто, интересното и очароващото от италианската столица. Екскурзиите „Бароков Рим”, „По стъпките на гладиаторите”, „Здравей, Рим!” ще отведат туристите до емблематични забележителности на Вечния град, а посещението на Ватикана, Ватиканските музеи и крепостта "Сант Анджело" е емоционална среща с историята.

На цена от 869 лв.

на човек за екскурзията на Doris туристите получават самолетен билет с директен полет София - Рим - София, един ръчен багаж с размер 40/20/25 см на борда на самолета, посрещане на български език в Рим, трансфери летище - хотел - летище (използва се градски транспорт) и 3 нощувки със закуски в хотел 2*/3* в Рим.

Туроператорът има групи от май до октомври. Това е перфектното време за посещение на Италия, тъй като топлото време изкарва най-доброто от типичната атмосфера. Сякаш хората са по-щастливи и лежерни и туристите успяват да усетят това спокойствие.

23 Best Things to do in Rome: A Local's Guide To The City

Туристите имат възможност да видят някои от най-важните римски забележителности. Комбинирани в различни екскурзии, пътешествениците могат да опознаят отделни региони на града. Разбира се, символът на Рим е Колизеумът - показвайки величието на Римската империя и един от най-популярните археологически обекти в света. Разглеждайки древните му коридори, туристите се връщат във времето на гладиаторите и грандиозните сражения.

Римският Форум е друга иконична забележителност, тъй като е мястото, където е започнала историята на Рим. Сред разкопките на Древния град може да се усети дъха на древните времена и да се потопите в атмосферата на миналото.

10 Best Things to Do in Vatican City - What is Vatican City Most Famous  For? – Go Guides

Посетителите няма да пропуснат и

Ватикана,

и Ватиканските музеи. Във Ватиканските музеи туристите могат да се насладят на изобилие от изкуство, събрано от векове. От древноримска скулптура до ренесансови шедьоври на Микеланджело и Рафаело, музеите предлагат неповторимо пътуване през времето. Най-впечатляващият момент е посещението на Сикстинската капела, където мащабните фрески на Микеланджело оживяват!

Рим е също така известен с фонтаните си, като Фонтана ди Треви. С уникалната си визия и спираща дъха красота, Фонтанът ди Треви е задължително спирка при всяко посещение в Рим! Местната легенда гласи, че всеки, който хвърли монета в него, ще се върне в града.

Rome Travel Guide | Rome Tourism - KAYAK

Съчетанието от история, култура и вълшебни разкази прави италианската столица идеална дестинация за всеки пътешественик. Всеки, който иска да разнообрази сивото ежедневие с кратко градско бягство - Рим определено е мястото за това!

Йоана Шомова