Новини Транспорт

Wizz Air пуска полети от София до Хераклион

   
Wizz Air пуска полети от София до Хераклион

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивата в света*, обяви, че стартира нов летен маршрут: от София до Хераклион. Полетите от оживената столица на България до културното съкровище на остров Крит ще започнат през юни, а билетите са вече в продажба на wizzair.com и в мобилното приложение, на цени от само 59 лв.

Стартирайки от 24 юни, когато ще е първият полет София-Хераклион на WIZZ за 2024 г., пътниците ще могат да се отправят на незабравимо гръцко пътешествие, за да опознаят завладяващите забележителности, богатата история и култура, които ги очакват в Хераклион. Българските туристи ще могат да се възползват от директни полети два пъти седмично, всеки понеделник и петък. 

Хераклион, разположен на зашеметяващия остров Крит, е известен със своите древни съкровища, спиращи дъха пейзажи и топло средиземноморско гостоприемство. Сега пътниците, които летят от София, ще имат възможност да се потопят в очарователната атмосфера на този исторически град с удобен, директен полет с Wizz Air.

Туристите ще могат да разгледат очарователните улички на стария град, украсени с венецианска и османска архитектура, и да се насладят на автентична гръцка кухня в традиционните таверни. За любителите на природните красоти, Хераклион очарова и със своите идилични плажове, обляни от лазурните води на Средиземно море, които обещават едновременно спокойствие и приключение.

 

МАРШРУТ

ДНИ

ЗАПОЧВА ОТ

ЦЕНИ

София – Хераклион

понеделник и петък 

24 юни 2024 г.

59 лв.

 

Саша Вислаус, мениджър „Корпоративни комуникации“, Wizz Air, коментира: „Wizz Air продължава да се стреми да предоставя на своите пътници изключителни маршрути и достъпни възможности за пътуване до невероятни дестинации в Европа и извън нея. Радваме се да представим този нов маршрут от София до Хераклион, който ще даде възможност на нашите пътници да изследват богатата история, култура и природни красоти, които предлага остров Крит. С нетърпение очакваме да посрещнем пасажерите на борда на WIZZ за едно незабравимо пътуване с нашите удобни полети и отлични услуги“.

*Според данни на CAPA – Centre for Aviation Awards for Excellence 2022 и 2023.

***

За Wizz Air                                                                                       

Wizz Air, най-бързо развиващата се ултра-нискотарифна авиокомпания в Европа, разполага с флотилия от 207самолета Airbus A320 и A321. Eкип от професионалисти в областта на авиацията предлага превъзходно обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитан избор на 60,3 милиона пътници през 2023 г. Wizz Air е регистрирана на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро авиокомпанията бе обявена за една от петте най-безопасни нискотарифни авиокомпании в света през 2024 г. от airlineratings.com, единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, както и за авиокомпания на годината от Air Transport World през 2020 г. и от Air Transport Awards през 2019 и 2023 г. Wizz Air е призната и за „Най-устойчива нискотарифна авиокомпания“ от World Finance Sustainability Awards през 2022 г., за „Глобално екологично устойчивата авиокомпания на годината“ от CAPA-Centre for Aviation Awards for Excellence през 2022 г. и 2023 г.