Новини Турагенции

Бохемия предлага разнообразни програми в Египет

   
Бохемия предлага разнообразни програми в Египет

Египет е една от онези дестинации, които най-често свързваме с история и култура. Като люлка на Древния свят и дом на едно от 7-те чудеса на света, неслучайно именно това е любимата спирка на хората, които си падат по екскурзии. Това е многопластова страна, която предлага богати възможности и за почивка.

Поради разнообразието от услуги, които предлага, туроператорът “Бохемия” е подготвил 5 програми за дестинацията. Съкровищата на Древен Египет - Кайро, Луксор, Хургада и оазис Фаюм с вътрешен полет съчетава обиколка на някои от ключовите забележителности в Египет и почивка в топ курорт. Докато Кайро и Луксор изпъкват с историческото си богатство, Хургада е същински модерен курорт, който предлага феноменални All Inclusive комплекси, хубави плажове и страхотни летни забавления. Оазисът Фаюм пък е уникално допълнение към програмата на “Бохемия”, като позволява на туристите да опознаят и природните съкровища на Египет.

Цената започва от 1929 лв. на човек и включва самолетен билет София - Кайро, Хургада - София за директен чартърен полет на авиокомпания Bulgaria Air с включени летищни такси, самолетен билет за директен вътрешен полет от Кайро до Луксор на авиокомпания Egypt Air с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 20 кг, описаните в програмата трансфери, 3 нощувки в Кайро, 2 нощувки в Луксор, 2 нощувки в Хургада, 5 обяда, посещение на пирамидите в Гиза, статуята на Сфинкса, Историческия музей в Кайро, пирамидите в Сакара и Сарабиум, описаната туристическа програма - храма на Дендера, храма в Абидос; Долината на царете, цариците и храма на Хатшепсут; храма на Рамзес III,храмовете в Луксор и Карнак, колосите на Мемнон.

Цените на всички програми на “Бохемия” включват и входните такси за посещаваните по програмата обекти, застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро на застрахователна компания "Евроинс" АД, екскурзоводско обслужване от професионален местен екскурзовод - египтолог, водач на български език по време на престоя и посрещане и асистенция на летището от представител на местната фирма.

Egypt's Iconic Sphinx May Have Begun as Natural Carving by the Wind |  Scientific American

С пакет “Ваканция в Египет” туристите отново могат да съчетаят посещение на столицата и страхотния курорт Хургада. Уникалното в тази програма е, че включва малко повече забележителности отвъд базовите, като например Долината на царете, Абу Симбел и ботаническата градина в гр. Асуан. Освен това туристите ще имат възможността да прекарат 4 нощувки на круиз по Нил, където максимално удобно да съчетаят почивката с приключенията.

Цените започват от 2199 лв. на човек и включват самолетен билет София - Хургада, Кайро - София за директен чартърен полет на авиокомпания Bulgaria Air с включени летищни такси, самолетен билет за директен вътрешен полет от Асуан до Кайро на авиокомпания Egypt Air с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 20 кг, описаните в програмата трансфери, 1 нощувка в Хургада, 4 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5* от Луксор до Асуан на компанията "M/S Monte Carlo" (или подобна), 2 нощувки със закуски и вечери в мегаполиса Кайро, обяд в Асуан без включени напитки, обяд в местен ресторант в Кайро без включени напитки, посещение на пирамидите, статуята на Сфинкса и Историческия музей в Кайро, описаната туристическа програма - храма на Изида, Незавършеният обелиск и Високата стена в Асуан; храмовете в Ком Омбо и Едфу; Долината на царете и храма на Хатшепсут; храмовете в Луксор и Карнак; храма в Дендера, както и стандартите за “Бохемия” добавки.

Hurghada vacation packages from $806 | KAYAK

Туристите могат да изберат и изцяло релаксираща програма в Хургада, чийто основен фокус да е събирането на тен и презареждането на батериите. Курортът е основният туристически център на брега на Червено море и приветства посетителите си с целогодишно ярко слънце и безкрайни плажове на фона на пустинни планини. Това го прави идеалното място за почивка, на която гостите могат да се насладят на спокойствие и забавления. За този вариант почивка българите могат да изберат измежду близо 30 хотела от най-висок клас.

Цените за почивката започват от 1472 лв. на човек и включват самолетен билет София - Хургада, Кайро - София за директен чартърен полет на авиокомпания Bulgaria Air с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 20 кг, описаните в програмата трансфери, 6 нощувки в стандартна стая на база All inclusive в избрания хотел в Хургада, 1 нощувка в стандартна стая със закуска и вечеря в хотел Pyramids Park 4* (или подобен) в мегаполиса Кайро (в района на Гиза), 1 обяд в местен ресторант в Кайро, без включени напитки, туристическа програма в Кайро с посещение на пирамидите, статуята на Сфинкса и Историческия музей, екскурзоводско обслужване от местни екскурзоводи, застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро на застрахователна компания "Евроинс" и водач на български език по време на престоя.

Explore the Enchanting Beauty of Hurghada City | AKA Group

Друг добър вариант за почивка е програмата, която съчетава Хургада, Шарм ел Шейх и Кайро. Шарм ел Шейх е един от най-популярните египетски курорти, разположен на брега на Червено море. Това прекрасно туристическо място предлага много разнообразни възможности за почивка и развлечение. Курортът е особено известен със своите кристално чисти води, красиви корали и богато морско биоразнообразие, което го прави перфектна дестинация за любителите на водните спортове. Туристите могат да се насладят на гмуркане, шнорхелинг и риболов и да създадат незабравими летни спомени. Съчетавайки двата курорта и египетската столица, българите могат да се подобрят 8-дневно приключение само за 1669 лв. на човек.

Sharm El-Sheikh Travel Guide

А за онези, които искат максимално автентично преживяване, “Бохемия” са подготвили екскурзия в Египет, която съчетава Кайро, Александрия, Сива, Фаюм и Хургада с вътрешен полет. Оазисът Сива е уникална спирка в маршрута, тъй като той определено не е сред най-популярните места за туристите в Египет заради отдалечеността си от основните туристически маршрути. В района на оазиса Сива има многобройни солни езера и естествени солни басейни, които са удивително бистри и приятни за плуване. Или по-точно за плаване - заради високата соленост, посетителите могат спокойно да се отпуснат на повърхността, без да потъват. Цветът на водата е тюркоазен и контрастира невероятно на фона на ослепително бялата солна кора наоколо.

Като най-пълна тази е и най-скъпата програма, започвайки от 2059 лв. на човек. Освен стандартните за “Бохемия” детайли, цената включва и самолетен билет София - Кайро, Хургада - София за директен чартърен полет на авиокомпания Bulgaria Air с включени летищни такси, самолетен билет за директен вътрешен полет от Кайро до Хургада на авиокомпания Egypt Air с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 20 кг, описаните в програмата трансфери, 2 нощувки в Марса Матрух, 3 нощувки в Кайро, 2 нощувки в Хургада, 5 обяда и описаната туристическа програма в Кайро, Александрия, оазиса Сива, Марса Матрух и оазиса Фаюм.

The desert oasis that's home to one of the planet's most extraordinary  hotels

Тези богати предложения правят “Бохемия” идеалния избор за всеки, който иска максимално персонализирана програма в Египет. Туроператорът предлага по нещо, подходящо за всеки!

Разгледайте всичките програми на Бохемия за Египет ТУК!

Йоана Шомова