Новини Събития

България се представя на две туристически изложения в Дубай и Франкфурт

   
България се представя на две туристически изложения в Дубай и Франкфурт
Щандът в Дубай беше красив миналата година
  Мирослав Иванов

Министерството на туризма организира националното представяне на България на международното туристическо изложение Arabian Travel Market 2024, в Дубай (ОАЕ), което ще се проведе от 6 май до 9 май 2024 г. През 2024 г. българският национален щанд ще бъде на площ от 76 кв.м., като за тазгодишното издание има изключително засилен интерес от страна на фирмите, съобщиха за TravelNews от Министерството на туризма.

На щанда, организиран от Министерството на туризма, участие са потвърдили 7 български туристически фирми - „Ориндж Тур“ ООД, „Уин Травъл“ ЕООД, „Бохемия“ ООД, „МБС Трейд“ АД, „Св. Св. Константин и Елена холдинг“ АД, „Пампорово“ АД и „Ортанна“ ЕООД. Това е най-значимото събитие в сферата на туризма в региона на Близкия изток и Северна Африка. През 2023 г., в него участие взеха 2 100 изложители и представители от 150 страни.

Освен това Министерството на туризма организира участие на България с рекламен щанд и на най-голямото изложение за конгресен и бизнес туризъм в Европа – IMEX, което ще се проведе от 14 до 16 май 2024 г. във Франкфурт на Майн, Германия. Изложението IMEX е предназначено само за професионалисти от туристическата индустрия, като събитието се провежда в конгресен център Messe Frankfurt, Зала 8. През 2023 г. в него са взели участие 11 764 професионалисти от туристическия бранш, проведени са 57 700 срещи и е имало 3 883 “hosted byers”. 

През тази година българският национален щанд ще бъде разположен на площ от 50 кв.м., като участие са потвърдили: „Травъл Тайм България“ ЕООД, „Меркурий-97“ ЕООД, Столична Община - ОП Туризъм, „Би Ти Девелопмент Сървисиз“ АД, „Сити Хотел Мениджмънт“ ЕАД и „Бранд Хотели“ ЕООД.

Мирослав Иванов