Новини Хотели

Румънци и българи вече пристигат на Северното Черноморие за празниците от 1 до 6 май

   
Румънци и българи вече пристигат на Северното Черноморие за празниците от 1 до 6 май

„От 1 май започват да идват румънците по Северното Черноморие. Следват още посещения на 3,5,6 май. Почти наравно с румънците са българите, които също са заявили празнични почивки. Пакетите са двудневни. Цената им е според категорията на хотела За Гергьовден и 1 май цената е 130 лв. За Великден, тъй като е свързано с празнична вечеря или обяд, пакетите са дву- и тридневвни струват около 150-170 лв. 7 хотела по Северното Черноморие отварят за празниците, може и да се повече", съобщи Димитър Димитров, председател на Регионалната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в Североизточна България.

„Очакваме за празниците гости от Румъния и България", каза Олег Костадинов, управител на хотел в Балчик. „Освен традиционните пакети за 2 и 3 дни със закуска и със закуска и вечеря, сме предвидили специално великденско меню за групи – агнешко месо с ориз, салати, шарени варени яйца", добави той.

„За предстоящия летен сезон пред бранша остава като основен проблем липсата на работна ръка. Освен това засега има по-малко записвания в сравнение с м.г., но очаквам засилване", добавя Костадинов. Той признава, че отваря хотела с много голям дефицит на работна ръка, чака работници от чужбина в края на май.