Турагенции

ТЕЗ Тур предлага почивки на Крит от София и Варна

   
ТЕЗ Тур предлага почивки на Крит от София и Варна

Красивите гръцки плажове вече зоват имената ни! Но нека си признаем - има гръцки дестинации, които през годините са се превърнали в по-скоро комерсиални за българите. Едно място, което обаче остава абсолютно непреходно, е остров Крит. Като най-големия гръцки остров, той разполага със забавления за всеки тип туристи, правейки го идеалното място за лятно бягство.

За това и “ТЕЗ Тур" избира за поредна година да предлага летни почивки на острова с директни полети от София и Варна с авиокомпания Bulgaria Air. Дестинацията е част от портфолиото на туроператора от дълги години, което е гаранция за качеството на услугата там. “ТЕЗ Тур” имат собствен офис на острова и представител от агенцията е винаги насреща за туристите. Полетите на националния превозвач ще се реализират всяка сряда от 28 август до 2 октомври включително. Допълнително “ТЕЗ Тур” пуска и пакети с ден на отпътуване неделя - на 1, 22 и 29 септември.

Цените започват

от 430 евро на човек и включват самолетен билет София - Хераклион - София с директен полет на авиокомпания Bulgaria Air в икономична класа, пътнически и летищни такси, 20 кг чекиран багаж и ръчен багаж до 8 кг, трансфери летище - хотел - летище, 7 нощувки на съответния пансион в избран хотел, представител на туроператора на място, както и медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на "Евроинс" с покритие 10 000 евро (с Assistance).

Dive into the best beaches in Crete

“ТЕЗ Тур” работи с 40 хотела на острова, които са разположение на различни места. Туристите, които предпочитат пълно спокойствие и забавления с други туристи в курорта, най-подходящо е настаняването в Ретимно. Градът е оживен курорт, който съчетава древното с модерната визия. Гостите му могат да се радват на страхотен стар град с красива венецианска архитектура и много китни улички, а в модерната част могат да разтоварват в таверни, ресторанти, магазини и всевъзможни забавления.

Пътуващите, които обичат да са на по-централни места, могат да изберат и настаняване в Ираклион - най-големият град на острова. Мястото е обвито в мистика, подхранена от древни митове и легенди, древногръцка архитектура и разнообразни културни паметници. През лятото животът там сякаш никога не спира и туристите могат да се насладят на начина на живот на местните, изпълнен с вкусна храна, много часове под слънцето и прекрасното чувство за общност и свързаност.

“ТЕЗ Тур” предлага настаняване и в по-малко известни курорти като Гувес, Малия, Херсонисос и други.

Explore Heraklion from Olive Green Boutique Hotel

Това, което прави острова привлекателна дестинация, обаче не са само висококачествените хотели. Стандартът на Крит е доста по-висок от този в континентална Гърция и хората, които обичат да пътуват в южната ни съседка определено ще усетят разликата. Крит успява да съчетае прекрасните си плажове, природни богатства и невероятна история и култура в един неповторим туристически пакет.

Плажовете на о. Крит

се отличават с разнообразието си - тук има както обширни пясъчни плажове, така и такива с естествена скала, на места каменисти, но с кристално чиста вода, и, разбира се, плажът Елафониси, който е емблематичен за острова с розовия си оттенък и фин пясък - известен като гръцките Малдиви или розовият рай.

Разнообразието от полу- и целодневни допълнителни екскурзии на Крит със сигурност е една от най-силните страни на тази програма. “ТЕЗ Тур” предлагат по нещо както за любителите на историята и културата, така и за тези, които искат да се насладят на спокойствието на гръцките плажове.

Повечето туристи се спират на екскурзия до Ираклион и Кносос – градове от значителна важност в античността. Ключовите места, през които се впускат пътешествениците, са на самия музей и пазар на Иралклион, както и приказния Минойски дворец в Кносос.

Друга емблематична и силно желана екскурзия е остров Спиналонга, намиращ се във водите на залива Мирабело. Мястото е известно и под друго название - Островът на прокажените. То било една от последните на европейския континент колония за прокажени. След затварянето на болницата на острова не остава да живее никой - поради тази причина изоставените сгради и цялата атмосфера наистина успяват да пренесат туристите в едни отминали времена. Освен с изоставените си лепрозорий и крепост, Спиналонга е известен и с малките си плажове и плитки води, а спокойствието което цари на острова е предпоставка за пълен релакс.

Spinalonga - Agios Nikolaos From Heraklion 2024 - Viator

Еднодневният круиз до Санторини

пък определено е черешката на тортата! Все пак това е един от най-красивите и популярни гръцки острови и със сигурност си заслужава да се разгледа! Характерните за острова бели къщи със сини покриви пренасят всеки турист в магична егейска приказка. Туристите на “ТЕЗ Тур” ще могат да се разходят из най-забележителните места на острова. Задължителна спирка е Пиргос - забележително градче, което е било главен град на Санторини през годините, разположено във вътрешността на острова и по тази причина е запазило своя дух, с малките красиви къщи, останките от венециански замък и малкото византийски църкви.

Гръцките острови си остават вечната лятна класика! Това може би е единствената дестинация, която никога не омръзва и всеки път разкрива по нещо ново и неочаквано. Подарете си спокойствието от почивка в Гърция и се насладете на всички удоволствия, които предлага!

Йоана Шомова