Новини Събития

Как изглежда Прага в социалните мрежи и в реалността

   
Как изглежда Прага в социалните мрежи и в реалността

Екип на „Дойче веле” прави сравнение между снимките и действителните места
Със своя стар град, замък и множество романтични мостове, град Прага е истинска туристическа атракция. Ето защо има много невероятни снимки от чешката столица в Instagram. Но дали те отразяват истинската Прага? Екип на „Дойче веле” провери как изглеждат вдействителност и на снимка три от най-популярните забележителности.

Първата спирка е „Храдчани” - кварталът на Пражкия замък. В центъра на комплекса се намира готическата катедрала „Свети Вит”. Елате на кръгъл час и ще видите смяната на караула. Може да влезете на територията на замъка безплатно, но е най-добре да станете много рано, за да го разгледате.       
Заключението е, че „Храдчани” категорично трябва да се види.

Втората спирка на екипа на „Дойче веле” е Карловият мост на река Вълтава. Той е един от най-старите каменни мостове в Европа. Облицован със статуи, той е символ на града и е кръстен на император Карл IV. Някога бохемските крале са минавали през него, за да бъдат короновани.

За съжаление Карловият мост почти винаги е пренаселен. Препоръчваме ви да го пресечете бързо и да си спестите време за уникален сладък сладкиш, който е пражки специалитет - тесто, навито на клечка, изпечено и оваляно в канела и захар.

Последната „проверка” на реалността е на Стария градски площад с неговия прочут астрономически часовник. На всеки кръгъл час 12 апостоли се появяват над часовника на кметството на Прага. Тази забележителност е едновременно уникална и световноизвестна — мистериозен шедьовър. Показва четири различни вида време.

След като приключите с разучаването на часовника, се насочете към кулата на кметството. Можете да погледнете надолу към целия площад - няма по-добра гледка към стария град. Накратко, трета спирка напълно отговаря на репутацията си в социалните мрежи!