Турагенции

Италия с агенция Екватор може да е следващата ви почивка

   
Италия с агенция Екватор може да е следващата ви почивка

Италия е една от най-богатите страни в туристически контекст. Нейният чар се простира от забележителните исторически центрове като Рим и Флоренция, през китните спокойни крайбрежни градчета на Кампания, та чак до забележителната природа на островите Сицилия и Сардиния.

Това прави страната една от най-предпочитаната за българите. В комбинация с лежерната атмосфера, вдъхновена от dolce far niente, и с вкусната храна, това е дестинация, която ще задоволи всеки вкус.

Поради тази причина и туристическа агенция "Екватор" предлага разнообразни програми в Италия. Компанията има четири основни програми - туристите могат да изберат посещение на едни от най-красивите райони - Пулия, Сардиния, Сицилия или Кампания.

Богатият избор 

на “Екватор” гарантира почивка за всеки тип пътешественик и за всеки тип бюджет. Туроператорът работи с 4-звездни хотели, предоставяйки луксозни обекти, както и по-изгодни опции.

Цените за Сицилия започват от 780 лв. на човек и включват самолетен билет от София с директен полет, чекиран багаж до 20 кг и 6 кг малък ръчен багаж с размери 55/40/20 см, всички трансфери, описани по програмата, 7 нощувки на съответния пансион, пакет с екскурзии, медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евроинс" с покритие 10 000 евро (Traveller, Вариант А), както и бонус пакет “Максимална сигурност”. Към всяка от групите ще се присъедини и представител на туроператора с български език.

Още далеч преди сериала „Белият лотос“ на HBO,

Сицилия е гореща точка 

за пътешественици от целия свят, търсещи най-доброто отвъд континенталната част на Италия – и има защо. Островът предлага уникална кухня, свои сортове вина, има дори собствен език. Неговата история, като кръстопът на търговия и завоевания в Средиземно море, датира от хиляди години. Заслужава си да почувствате Таормина, Палермо и плажовете между тях. 

Следващата опция е Пулия

регион в Югоизточна Италия, който граничи с Йонийско и Адриатическо море. На територията на областта почти виинаги грее слънце и туристите могат да се насладят на екзотични плажове, типична италианска кухня и впечатляващи исторически и културни забележителности. Дестинацията е една от най-популярните сред българите този летен сезон, а тенденциите показват, че интересът към италианската провинция ще се задържи и през есента. Цените за седмична почивка започват от 790 лв. на човек с директен полет от София.

Сардиния 

е вторият по големина остров в Средиземно море след Сицилия. Италианският остров се радва на значително по-малко интерес от южната си съседка Сицилия. Но иммено това предпочитат някои туристи. Спокойствието на Сардиния, съчетано с чудесните пясъчни и скалисти плажове, красивата природа и културните забележителности, гарантира за перфетната морска почивка.  

Дестинацията се слави с една от най-дългите плажни ивици - цели 1800 км. Плажовете на острова са най-разнообразни, а морето там е във всички възможни нюанси на синьото и зеленото. Поради тази причина много специалисти наричат Сардиния райското кътче на Европа и смеят да сравняват дестинацията с Малдиви, Сейшели и Бахами. Островът предлага всички удоволствия на екзотичния начин на живот, в допълнение на запленителната италинска култура, забележителната местна кухня и летните развлечения.

Цените за почивка със 7 нощувки на Сардиния започват от 1183 лева на човек. "Екватор" предлага директни чартъри от София и Варна.

Регионът Кампания предлага възможности

за посещение на Неапол, Помпей и Везувий, Соренто, Позитано и Амалфи, остров Капри и още много исторически забележителности. За целта на място ще бъдат най-добрите български екскурзоводи за Кампания, с енциклопедични знания и хиляди похвали от туристи. Цените за седмична почивка започват от 1079 лв. на човек с директен полет от София.

Регионът е кръстен от римляните, които го нарекли campania felix (щастливата земя). Първите заселници обаче не са римляни, а древните гърци. Те разположили домовете си на мястото, където днес се намира Неапол и го превърнали в част от Magna Graecia, крайбрежният регион в Южна Италия, първоначално заселен от древните гърци. Кампания е богата културна и туристическа дестинация, особено що се отнася до гастрономия, музика, архитектура и археология. Природните забележителности и гледки правят региона много важно туристическо звено на Италия.

Всеки, който иска да се докосне до средиземноморската красота, богата история и впечатляващата култура на Италия, трябва да го направи възможно най-скоро! Наистина няма друга толкова многослойна държава, която успешно да удовлетвори всяко желание.

Димо Христов