Новини Хотели

Hyatt ще използва модулни малки жилища за хотелски стаи на Карибите

   
Hyatt ще използва модулни малки жилища за хотелски стаи на Карибите
  Hyatt

На много места в САЩ - от задни дворове в Калифорния до цели квартали във Флорида, изникват малки домове.

Скоро те вече ще присъстват и на слънчевите плажове на любимата на много туристи дестинация Кюрасао в Карибския басейн, но не като жилища, а като хотелски стаи.

Hyatt ще използва модулни малки жилища за хотелски стаи на Карибите

Hyatt разширява своя олинклузив курорт Dreams на карибския остров. Но вместо да строи още един от стандартните високи хотели, гигантът в хотелиерската индустрия планира да използва 52 малки модулни къщички за хотелски стаи, като се очаква те да започнат да приемат гости през юни.

Hyatt разполага с около 30 хотела Dreams в Европа и Северна и Южна Америка. Всичките те са ол инклузив и подходящи за семейства. Не за дълго обаче. Предстоящите 52 стаи ще бъдат разположени в зона само за възрастни, която ще носи името Il Mare.

Туристите се надпреварват да резервират ол инклузив курорти, а от Hyatt не пропускат тази тенденция.

В края на февруари гигантът отчете 11% скок на резервациите в ол инклузив курортите Apple Leisure Group за първото тримесечие на 2024 г., в сравнение със същия период година по-рано.

В края на 2021 г. Hyatt придоби Apple Leisure Group и нейните активи, сред които е и Zoëtry - още един курорт в Кюрасао.

За да отговори на това търсене, този месец Hyatt пусна своята десета ол инклузив марка - Hyatt Vivid, в курорт само за възрастни в Канкун, Мексико.

Два месеца след старта на Vivid, компанията обяви, че ще започне да приема гости в новата зона Il Mare в своя ол инклузив курорт Dreams Кюрасао. Този нов подход ще предложи по-голямо уединение на туристите, в сравнение с традиционните хотелски стаи.

Без повече общи стени и врати на хотелски стаи в общ коридор, споделен с други гости. Вместо това, бъдещите малки модулни жилища ще бъдат разположени на плажа.

Стаите в курорта са с площ между 32 и 66 кв. м. Жилищата от фибростъкло на плажа ще бъдат малко по-малки (35 или 40 кв. м), в зависимост от категорията.

И двата размера стаи ще могат да поберат двойно легло, баня с две мивки и обзаведена тераса, от която гостите ще могат да се наслаждават на гледката.

В допълнителната зона само за възрастни на курорта ще има още басейн, бар и средиземноморски ресторант, които ще са ексклузивно за гостите в модулните стаи.
Гостите ще имат достъп и до останалата част от курорта Dreams, която предлага три безплатни заведения за хранене, три а-ла-карт ресторанта, три басейна, четири бара и занимания като тенис и каяк.

Hyatt вече има силно присъствие на острова, като нейните олинклузив марки Sunscape и Zoëtry също разполагат с курорти на Кюрасао.

Цените на традиционните хотелски стаи в Dreams са около 350 долара на нощувка за първия уикенд на септември. Цените на бъдещите модулни места за настаняване на брега обаче ще започват от над 1 060 долара за нощувка.

52-те малки жилища ще са първият случай, в който Hyatt използва модулно строителство в олинклузив курорт. Това обаче не е нова концепция.

Стартъп компании, като европейската Nokken и базираната в Ню Йорк Moliving, продават луксозни модулни хотелски стаи тип „малко жилище“. Moliving дори планира да отвори собствен курорт с модулни места за настаняване на около 2 часа от Ню Йорк.

Курортът, който носи името Hurley House, се очаква да отвори тази година, въпреки че вече беше забавен с две години.

До голяма степен гиганти, като Hyatt, Hilton и Marriott, все още не са се възползвали от бума при малките жилища.

Модулното разширяване на Dreams Кюрасао може да послужи като „лакмусов тест“ за това колко добре се представят тези места за настаняване като част от ол инклузив курорти. Кой знае, може би някой ден малките жилища ще се превърнат в най-горещите ваканционни места на плажа.