Събития Турагенции

България участва с красив щанд на туристическото изложение в Дубай

   
България участва с красив щанд на туристическото изложение в Дубай
Щандът е на по-голяма площ от миналата година
  Байко Байков, Бохемия

Министерството на туризма организира националното представяне на България на международното туристическо изложение Arabian Travel Market 2024, в Дубай (ОАЕ), което започна днес и ще продължи до 9 май 2024 г. Българският национален щанд е красив и модерен, на площ от 76 кв.м., като за тазгодишното издание има изключително засилен интерес от страна на фирмите, съобщиха за TravelNews от Министерството на туризма.

На щанда участват 7 български туристически фирми - "Бохемия", „Ориндж Тур“ ООД, „Уин Травъл“ ЕООД, „МБС Трейд“ АД, „Св. Св. Константин и Елена холдинг“ АД, „Пампорово“ АД и „Ортанна“ ЕООД. 

Основното търсене на пазар ОАЕ към България е за city breaks, казина и комбиниран туристически продукт, съчетаващ културно-исторически туризъм със СПА и уелнес туризъм, заяви пред TravelNews Байко Байков, управител на туроператора "Бохемия". През последните години се забелязва и интерес към зимния туризъм в България.

ATM е най-значимото събитие в сферата на туризма в региона на Близкия изток и Северна Африка. През 2023 г. в него участие взеха 2 100 изложители и представители от 150 страни.

Габриел Драгиев