Новини Събития

Турнето на Тейлър Суифт пристига, за да разтърси Европа

   
Турнето на Тейлър Суифт пристига, за да разтърси Европа

След като разтърси четири континента, турнето Eras Tour на Тейлър Суифт най-накрая довежда най-голямата икона на поп културата на века в Европа, започвайки с четиридневна обиколка в Париж. Суифт е счупила почти всички рекордив музиката и шестото ѝ турне не прави изключение.
Започналото през март 2023 г. турне Eras Tour вече е първото, за което са продадени билети за над 1 млрд. долара, и се очаква да надхвърли двойно тази сума до приключването му във Ванкувър през декември тази година. Swifties в Париж са особено развълнувани да чуят песните от новия ѝ албум "The Tortured Poets Society", които се изпълняват за първи път.

Много критици осмиват албума с 31 песни като раздут и посредствен - "рядка грешна стъпка" по думите на британското музикално списание NME. Подобно богохулство кара преданите ѝ фенове да се изчервят - списание Paste е имало нужда да запази анонимността на унищожителната си рецензия, знаейки твърде добре как ще реагират феновете ѝ.
Но няколко лоши рецензии едва ли ще доведат до жестоко лято за Суифт - албумът се продаде в 1,4 милиона копия още на първия ден и счупи всички рекорди за стрийминг, достигайки милиард стрийминга в Spotify в рамките на пет дни.

Около 42 000 души ще видят Суифт в Париж, преди тя да се отправи към дати в Швеция, Португалия, Испания, Великобритания, Ирландия, Нидерландия, Швейцария, Италия, Германия, Полша и Австрия.

Много от тях пътуват отдалеч - според данни на La Defense Arena, където ще се проведе концертът, всеки пети от публиката в Париж идва от Съединените щати.
Турнето на 34-годишната певица продължава да бъде машина за печелене на пари, която надхвърля и най-смелите мечти на промоутърите и залите.

Изследователската група QuestionPro изчислява, че миналогодишните дати в САЩ са донесли на икономиката на страната 5 млрд. долара. Американската туристическа асоциация заяви, че сумата може да е надхвърлила 10 млрд. долара, ако се включат хотелските стаи, ресторантите и други косвени продажби.
La Defense Arena твърди, че е удвоила предишния рекорд на продавачите на стоки по време на датите си.

Самото споменаване на лондонската кръчма "The Black Dog" в новия й албум беше достатъчно, за да изпрати рояк от фенове към вратите й този месец, което може да спаси закъсалата кръчма.

Феновете го откриха, след като разбраха, че се намира близо до дома на британския актьор Джо Олуин, с когото Суифт имаше шестгодишна връзка, приключила миналото лято.