Новини Хотели

Турските хотели повишиха заетостта през април заради туристите от Русия и Германия

   
Турските хотели повишиха заетостта през април заради туристите от Русия и Германия

В Турция хотелите в курортните райони през април увеличиха заетостта си спрямо същия месец на миналата година, поради нарастването на туристическия поток от чужбина с 20% на годишна база.

Това увеличение е основно заради нарасналия брой туристи от Русия, Германия и Нидерландия, споделят пред в-к Ekonomim представители на местния туристически сектор. Те очакват, че заетостта на хотелите може да достигне 80-85%.

Според председателя на Асоциацията на туристическите агенции и мениджърите на хотели по Средиземноморието Каан Кавалоглу, тази година само в най-известния в чужбина курорт Анталия, може да дойдат на почивка до 17 милиона чужденци. По думите на Кавалоглу, най-значимите пазари за турския туристически бранш са тези на: Русия, Германия, Великобритания и Полша.

А от регионални представителства на Асоциацията на турските туристически агенции съобщават, че курортите в Западна Турция, по-конкретно Мармарис, тази година са започнали да посрещат гости по-рано. Към момента заетостта на хотелите в този район достига 60-70%. Курортът Мармарис е най-популярен сред британските туристи, които са започнали да пристигат на почивка там още от началото на март.