Новини Транспорт

Ryanair базира нов самолет в София и пуска 5 нови маршрута

   
Ryanair базира нов самолет в София и пуска 5 нови маршрута

Ryanair, авиокомпания №1 в Европа и България, днес отбеляза своя рекорден график за София за лято 2024, с общо 40 маршрута, включително 5 нови дестинации до Аликанте, Бристол, Копенхаген, Скиатос и Валенсия. Този рекорден график на Ryanair за лято 2024 (допълнителна инвестиция от $100 млн.), с което общият флот на Ryanair в София достига 4 базирани самолета – поддържайки над 1300 работни места (включително 120 високоплатени работни места в авиацията) в региона. Графикът на Ryanair за София за лято 2024 включва:

• 5 нови маршрута – Аликанте, Бристол, Копенхаген, Скиатос и Валенсия

• Общо 40 маршрута

• 1 нов базиран самолет (общо 4 – инвестиция от 400 милиона щ.д.)

• 1,6 милиона пътници за лято 2024 (23% ръст спрямо лято 2023)

• Допълнителни над 1300 работни места „Като част от този рекорден график, Ryanair добавя допълнителен самолет Boeing 737 в София (общо 4 самолета) и увеличава трафика с 23% до 1,6 милиона пътници през това лято (спрямо летния сезон на 2023 г.).

Ryanair се ангажира да бъде най-голямата и надеждна авиокомпания в България, като продължава да предоставя най-добрия избор за пътуващите от и до София на най-ниските цени в Европа. За да отпразнува своя рекорден график и 5-те нови маршрута в София (Аликанте, Бристол, Копенхаген, Скиатос и Валенсия), Ryanair стартира 3-дневна разпродажба на билети с цени от €21,99 само чрез сайта на авиокомпанията, на ryanair.com.“, каза Алисия Войчик-Голебиовска, мениджър за Централна и Източна Европа и Прибалтика в Ryanair.

„Ние сме изключително щастливи и благодарни за четвъртия базиран самолет на Ryanair и новите дестинации. Това е страхотна новина за нашето летище, България и най-вече за българските пътници. Решението на Ryanair да увеличи значително полетите също е потвърждение за отличната работа на нашите екипи и големия потенциал на летище София.“, каза Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект – операторът на летище София.