Оферти

Йога Ритрийт със Светла Иванова в Шри Ланка

   
Йога Ритрийт със Светла Иванова в Шри Ланка

27.10 – 08.11.2024 – 5800 лева

“Скъпи приятели, 

Време е за нова дестинация! 

Подготвихме това неустоимо предложение за Вас с много желание и ентусиазъм! Постарахме се нищо да не Ви липсва и да получите наистина най-доброто преживяване с Fanagoria Travel и Светла Иванова (www.svetlaivanova.com).

За да нямате излишни разходи (и да останат за подправки, масажи и/или скъпоценни камъни), включихме в цената всичко, за което можете да се сетите – самолетни билети, виза, всички трансфери, разнообразни и интересни турове с гид и включени входни такси, водач от България, който познава острова, програма с йога практики и медитации подходяща за всички, закуски и вечери, както и пребиваването Ви в два прекрасни 5 * хотела “Mahaweli Reach Hotel” 5* – в сърцето на зеления град Канди, близо до емблематичните места, които ще посетим и „Weligama Bay Marriott Resort & Spa“ 5* – във Велигама – нов хотел на първа линия, за пълен релакс на брега на океана. 

Заедно ще се радваме на вълшебствата, които предлага острова подходящ за нашия йога ритрийт – легендарни будистки храмове, екзотични животни и природа, чаени церемонии, танци, вкусна храна, коктейли, масажи и релакс. С две думи всичко, което може да очаквате от една екзотична почивка, за да усетите как сякаш времето спира, и да му се насладите. Нека да хванем тен през ноември, да съберем слънчеви лъчи и да практикуваме йога боси на тревата или финия пясък.”

 

– Светла Иванова

1

ДЕН 1

Излитане от летище София (прекачване в Доха).
2

ДЕН 2

Кацаме на летище Коломбо, където ни посрещат местните партньори, а нашият водач е винаги до нас за въпроси и напътствия.

Трансфер до хотел “Mahaweli Reach Hotel” 5* в Канди. Настаняване в хотела с включена закуска!

Свободно време.

Преди вечеря – йога и медитация за свързване с мястото и освобождаване на блокажи. Тази практика ще включва по-възстановяващи силите, ин упражнения, както и техники за самомасаж на лице и тяло.
*Всички материали по време на практиките са осигурени. Добре е да си носите лична йога постелка.

Следва обща вечеря и разговори. Нощувка.

3

ДЕН 3

Закуска.

Отправяме се към Музея за скъпоценни и полускъпоценни камъни. В него можете да видите в действителност как скъпоценните камъни се режат и полират. Закупуването на скъпоценни камъни / бижута със скъпоценни камъни също е възможно.

Следобед ще станем свидетели на цветното културно шоу на кандийски танцьори. Финалът е показ на нестинарство.

За финал на този ден ще посетим храма на Свещения зъб на Буда (Шри Далада Малигава), който съхранява най-важната реликва на будистите в Шри Ланка. Носен от древните крале, въпросният зъб е бил свидетел на всякакви бедствия. Ще имате възможност да се насладите на церемонията пуджа, звукът от барабани, обещаващ драматична кулминация. Самият зъб не се вижда, държан затворен в намаляваща поредица от ковчези, които са строго охранявани. Церемонията пуджа се провежда в зори, в средата на сутринта и здрач всеки ден.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

*В дните, в които сме предвидили по-дълга програма с пътувания и турове не включваме йога практика, но пък във втория хотел ще имате възможност да посещавате и сутрин и вечер.

4

ДЕН 4

Закуска.

Отпътуване за Дамбула.

Ще посетим впечатляващия скален пещерен храм Дамбула, който се намира на 100 до 150 метра над пътя. Преходът до храмовете започва по обширна, наклонена скала със стъпала на някои места. Пещерите като място за поклонение се смята, че датират от около 1 век пр.н.е. Има пет отделни пещери, чийто интериор е издълбан във великолепни скални храмове, съдържащи около 150 изображения на Буда. Интериорът също е позлатен, което печели името на мястото „Ran Giri“ (Златна скала).

Следва посещение в местен аюрведа център.

При интерес следобед може да посетим и Градината за подправки, където ще откриете алтернативните употреби на познатите подправки, които са неразделна част от кухнята на Шри Ланка и традициите на Аюрведа. Ще видите канела, карамфил, индийско орехче, зърна ванилия, кардамон и черен пипер и още много други. Можете също така да закупите подправки, ако се интересувате.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5

ДЕН 5

Закуска.

Отпътуване за Пилиматалава за посещение на чаена плантация и фабрика.

Обиколка из фабриката с екскурзовод ще ви запознае с целия процес на производство на чай. Следва Чаена церемония, по време на която ще се насладите на прясно сварен „Цейлонски чай“ – той се счита за най-добрия в света. Ще можете да закупите чай директно от магазина на фабриката.

Следобед: Посещение на Кралските ботанически градини в Перадения, които се смятат за едни от най-добрите в Азия. Обхватът им е 60 хектара и са построени през 1832 г. Те се състоят от голямо разнообразие както от тропическа, така и от умерена флора, лечебни билки и палми. Придвижването в градините ще се извършва с „голф колички“, ако има времеви ограничения.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6

ДЕН 6

Закуска.

Тур изненада подготвен от водача на групата.

Йога практика и беседа на тема ритуали за красота.

Вечеря. Нощувка.

7

ДЕН 7

Закуска.

Освобождаване на хотела и отпътуване за Велигама. Настаняване в хотел „Weligama Bay Marriott Resort & Spa“ 5*. Всички стаи в хотела са с гледка към океана. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

8

ДЕН 8

Свободно време за релакс, слънчеви бани, масажи и йога практики сутрин и вечер. Закуските и вечерите отново са включени в цената.
9

ДЕН 9

Свободно време за релакс, слънчеви бани, масажи и йога практики сутрин и вечер. Закуските и вечерите отново са включени в цената.
10

ДЕН 10

Свободно време за релакс, слънчеви бани, масажи и йога практики сутрин и вечер. Закуските и вечерите отново са включени в цената.
11

ДЕН 11

Свободно време за релакс, слънчеви бани, масажи и йога практики сутрин и вечер. Закуските и вечерите отново са включени в цената.
12

ДЕН 12

Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време. Трансфер до летището. Излитане от летище Коломбо.
13

ДЕН 13

Кацане на летище София.

Полетното разписание към момента е следното:

27.10.2024:

12:40 София – 18:15 Доха

02:25 Доха– 09:45 +1 Коломбо

07.11.2024:

20:15 Коломбо – Доха 23:00

07:30 Доха – 11:40 +1 София

https://fanagoriatravel.com/shop/sri-lanka-sas-svetla-ivanova/