Новини Събития

На 18 май откриват туристическия сезон във Варна

   
На 18 май откриват туристическия сезон във Варна

С безплатен концерт и пешеходен тур на 18 май, неделя, ще бъде открит туристическият сезон във Варна. 

Община Варна традиционно дава старт на летния туристически сезон. През тази година програмата включва концерт с лазерно шоу и специални ефекти, както и безплатен пешеходен тур. Откриването на сезона ще бъде на 18 май, като денят не е избран случайно, а съвпада с инициативата "Европейска нощ на музеите и галериите", в която морската столица участва активно от години.

Концерт-спектакълът под надслов "И лятото дойде" е с начален час 19:00 часа на входа на Морската градина. Варненци и гостите на града ще се насладят на комбинация между електронна денс музика и симфонии в специални версии и ремикси. Групата Deep Zone Project, заедно със симфоничен оркестър ще изпълнят световни хаус денс класики, хип-хоп и ар-енд-би парчета и микс от авторски хитове на групата. Специални гости ще бъдат: NADIA, LADY B, Бисера и Лидия. На концерта ще бъде и сценичният дебют на Дебора Михайлова, чийто драматичен случай придоби широк обществен отзвук. 

Спектакълът ще бъде подсилен с лазерно шоу, голяма сцена, визуализации, специални ефекти и изненади. Входът е свободен!

Същият ден - 18 май в 17:00 часа, по случай официалното откриване от Туристическия информационен център ще тръгне безплатен пешеходен тур с екскурзовод. Темата е „Туризъм с традиции - старите варненски хотели“. Маршрутът включва сгради в централната градска част, които днес са архитектурни паметници. Турът продължава с посещение на пристанище Варна, Морски бани и  "Морско казино". Краят на туристическата обиколка ще е входа на Морската градина, където започва концерт-спектакълът.