Анализи

Повечето туристи искат да се върнат в тези 5 държави

   
Повечето туристи искат да се върнат в тези 5 държави

След като сте посетили повече от половината , страни по света желанието да посетите всяка държава бавно започва да се проявява в маршрута ви.

Опознаването на нова дестинация винаги е вълнуващо, но има няколко места, на които на всеки би се искало да се върне отново и отново. 

Ето петте държави, които пътешественик би посетил отново на мига - и които бих препоръчва на всеки, който планира следващото си пътуване. Изненадващо е, че нито една от избраните държави не е попаднала в топ 10 на най-посещаваните през тази година досега - така че може и да успеете да избегнете летните тълпи, като ги разгледате. 

Оман е сериозно подценяван

 

Тази западноазиатска страна запленява с гостоприемството на хората и уникалността на пустинния и планинския пейзаж. Следващият път, когато го посетите, съсредоточете се върху пешеходния туризъм и търсенето на повече от прочутите му скрити вади - долини, които могат да се напълнят с кристална вода след мусоните. 

В Бразилия определено има какво да видите 

 

Бразилия е една от най-големите страни в света, но нейната обширност не може да се оцени, докато не я посетите. Препоръчително е да се насладите както на оживлението на Рио де Жанейро, така и на спокойствието на река Амазонка. Пантанал - една от най-големите тропически влажни зони в света, където дивата природа изобилства, също е препоръчителен за посещение. Там може да се видят ягуари в естествената им среда и това е мястото - там има едни от най-големите концентрации от този вид в Южна Америка.

Чили - любов от пръв поглед  

В чилийския национален парк „Торес дел Пайне“ има невероятни айсберги и планини - а преходът „W“ с гледки към огромни гранитни кули е едно от най-интересните места за посещение - но в тази страна има още толкова много природа за разглеждане. Атакама - червено-оранжев пустинен пейзаж в северната част, разположен в регион, който най-добре може да се опише визуално като „неземен“, не бива да се пропуска при пътуване до Чили.

Грузия - не бихте могли да се наситите 

 

Разположена на кръстопътя на Европа и Азия, Грузия е много интересна дестинация. Хората, пейзажът, културата, храната и виното на Грузия са прекрасни. В нея има по нещо за всеки тип пътешественик. Интересно място е Ушгули - регион, идеален за приключенски настроените пътешественици, разположен на надморска височина от едва около 2100 метра.