Новини Събития

Уикенд туризъм събира туристическия бранш в Русе

   
Уикенд туризъм събира туристическия бранш в Русе

Деветнадесетото издание на Туристическото изложение „Уикенд туризъм“ за поредна година ще събере в Русе професионалисти от туристическия бранш и всички съпътстващи го представители на бизнеси, сдружения, занаятчийски камари, музеи и дестинации.

То ще се проведе в периода 16-18 май в сградата на Доходното здание. Паралелно с него русенци и гостите на града ще имат възможността да се насладят и на 14-ото издание на Фестивала на туристическите анимации, който ще се състои в Централната градина и на Ларгото пред Операта. Двете емблематични събития са организирани от Община Русе и Общинската фондация „Русе-град на свободния дух“ с подкрепата на Министерството на туризма.

Още в първите 3 дни от стартиране на кампанията за набиране на участници, местата за традиционните занаяти, които ще се включат в 16-ото издание на  Фестивала на туристическите забавления и анимации, бяха изчерпани. Висок интерес се забелязва и от страна на по-малки общини, които ще представят дестинации като Созопол, Карлово, Копривщица, Обзор, Хасково, Свиленград, Горна Оряховица ( с демонстрация на Горнооряховски суджук) и много други. Участие ще вземат над 120 занаятчии на пл. „Свобода“ и 44 представители на туристически организации, общини, музеи и сдружения във фоайето на Доходно здание.

Програмата включва традиционната кулинарна демонстрация с Иван Звездев, международно кулинарно състезание „Като шеф готвачите“, стена за катерене, въжена площадка, безплатни карикатури за русенци и гости, безплатни опознавателни обиколки, анимация с работилничка и забавления за деца.

Тридневната концертна програма, която ще предложи представления за всеки вкус, включва:

–  Биг бенд парад;

– „Златните години на джаза“ с вечните хитове на Ела Фицджералд, Луис Армстронг, Франк Синатра, Рей Чарлз;

–  изпълнения на танцово училище „Кукери“ и балет „Фрийдъм“;

–  концерт на група „Молец“ – най-актуалната младежка група в България.

Туристическото изложение ще предложи на русенци и гостите на града и здравословни изкушения и печива, жив шоколад, месни продукти, вино от арония, био продукти, етерични масла и др.

Над централния площад отново ще се издигне атрактивен цветен балон с горещ въздух.

Пълната програма на „Уикенд туризъм“ и Фестивала на туристическите анимации можете да видите тук.