Турагенции

Онекс тур стартира чартърите до Тунис

   
Онекс тур стартира чартърите до Тунис

Лятото вече чука на вратата и всички бавно се настройват към ваканционна вълна. За това и търсенето на перфектната лятна дестинация идва на дневен ред. Рецептата за добра почивка най-често включва красив плаж, живописни крайбрежни разходки, много забавления и вкусна храна. Е, Тунис е една по-нестандартна дестинация, която успява да съчетае всичко това! 

Туроператорът “Онекс тур” организира почивки както в континенталната част на страната, така и на остров Джерба. Чартърите до Енфида тръгнаха на 10 май и ще се продължат до 25 октомври 2024 г. Полетите на BH Air ще са всеки петък. Същият превозвач ще обслужва и тези до острова, които ще се провеждат в петък, започвайки от 12 май до 13 октомври 2024 г. 

Цените започват от 249 евро

на човек, като в тази цена са включени самолетен билет София – Тунис – София с директен чартърен полет и включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг., трансфер летище – хотел – летище, 7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване, представител на туроператора, както и медицински разходи при болест и злополука на туриста.

Tunis | Tunisia, People, History, Map, & Facts | Britannica

Без значение какви са интересите ви, Тунис има какво да предложи на всеки. Остров Джерба е дом на множество туристически атракции, сред които девствени плажове, древни руини и традиционни тунизийски села. Сред най-популярните избори за допълнителна екскурзия е двудневното пътешествие из Сахара, което включва една нощувка в оазис в сърцето на пустинята. Много от хорта, посетили екскурзията, са изключително впечатлени от пътуването, тъй като ги свързва с ориенталската култура и разнообразява типичните дни около морето с по-вълнуващи занимания. 

Друга екскурзия, 

която от “Онекс тур” препоръчват е тази до  Сиди Бу Саид - това е арт градче в синьо и бяло, из което се носи аромат на жасмин. Наричат го още тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството. В свободното си време туристите могат да се насладят на ориенталската атмосфера и да опитат някои местни специалитети като зелен чай с ментови листа и кедрови ядки и кафе от костилки на фурми с канела.

The beautiful towns of Northern Tunisia - Bizerte and Sidi Bou Said

Като цяло Тунис има много богата история с безкрайни възможности за дневни екскурзии. Страната е била кръстопът на цивилизации и днес има богата история от 3000 години. Римляни, араби, турци, финикийци и накрая французите са дали някакъв елемент от културата, която днес съставлява съвременен Тунис. Човек може да се запознае с тези детайли в дълбочина по време на обиколните турове в амфитеатъра в Ел Джем, старата столица Картагена и най-добре запазения римски град на територията на Тунис – Дуга. Отделно Сус и Хамамет сами по себе си са големи градове с богата история, където може да посетите Стария град, пазара и джамиите, които са в традиционен арабски стил. 

Your Ultimate Guide to Visit El Jem Amphitheatre, Tunisia - WildyNess

Освен с културни паметници, Тунис изпъква и със забавления, ресторанти и нощен живот. Това го прави една уникална дестинация с много възможности както за обиколки, така и за релакс. Неслучайно много от летуващите я предпочитат пред добре познатите ни Турция и Гърция. Подобна почивка в Северна Африка гарантира топло време, екзотични плажове и много позитивни изживявания!

Йоана Шомова