Оферти

Лятно парижко приключение - 4 нощувки

   
Лятно парижко приключение - 4 нощувки

ПРОГРАМА "ЛЯТО В ПАРИЖ"

1 ДЕН София – Париж

Отпътуване от летище София за Париж с директен полет в 07:00 ч. Пристигане в 09.10 ч. на летище Шарл де Гол в Париж. Трансфер до центъра на Париж.

Панорамна/ пешеходна обиколка на Париж с екскурзовод на български език (включена в цената):
Акценти: площад Етоал, величествената Триумфалната арка, шикозното авеню Шанз-Елизе, градините на Шанз-Елизе с Елисейския дворец, крайбрежието на река Сена, елегантния мост Александър III - инженерното чудо на 19 век, Айфеловата кула, Големия и Малкия Дворец, най-големия парижки площад „Конкорд” (бившият площад на Революцията, на който била поставена гилотината, обезглавила Луи XI и Мария-Антоанета) с поглед към църквата "Света Мария Магдалена" - Мадлената, 23-метровия древноегипетски обелиск – най-старият исторически обект в Париж, двата красиви фонтана, посветени на морската и речната търговия, Народното събрание, музея Оранжери, градините Тюйлери и други.

Настаняване. Свободно време.

Туристическа програма по желание (с доплащане):

==>"Духът на Монмартър - Мулен Руж, Сакре Кьор, площад Тертр" - пешеходен тур с екскурзовод на български език.
На най-високата естествена точка на Париж - хълма Монмартър в едноименния живописен квартал, е разположена снежнобялата базилика Сакре Кьор (от 1875 г.), откъдето ще се насладим на една от най-впечатляващите панорами към целия град. Разходката из малките криволичещи улички със сувенирни магазинчета и романтични ресторанти, по артистичните площади, превърнали се в галерии на открито ще ни пренесе във времето, когато прочути писатели, артисти и художници (Моне, Мане, Дега, Сезан, Пикасо, Тулуз-Лотрек, Ван Гог и много други) са живяли и творили тук. Легендарните кабарета Лапен Ажил и Мулен Руж са част от неповторимата атмосфера на Монмартър. В Монмартър ще се потопим в атмосферата на стара Франция! 
Акценти: базиликата „Сакре Кьор“, църквата „Сен-Пиер“, пл. „Тертр“ - площада на художниците, Розовата къща, мелницата „Мулен ду ла Галет“, увековечена в картини на Реноар, Тулуз-Лотрек, Ван Гог и др, митичното ателие „Бато-Лавоар“, свързано с парижкия период на Пикасо, легендарното кабаре „Мулен Руж“, площад „Абес“ със стената на любовта, църквата „Сен-Жан“ и много други.

Нощувка.

2 ДЕН Париж

Закуска. Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (с доплащане):

==> "Музея Лувър и неговите шедьоври", 2 ч. (с включена 1 ч. беседа с екскурзовод на български език)
Бившият дворец на френските крале е разположен в центъра на Париж. Като музей отваря врати през 1793 г. Колекциите са изложени в 3 крила – Ришельо, Сюли и Денон и покриват почти 10 000 години история. По време на посещението с екскурзовод се разглеждат едни от най-прочутите шедьоври: легендарните древногръцки статуи на Венера Милоска и Нике (Победата от Самотраки), прочутите картини на Леонардо да Винчи - „Мона Лиза" (Джокондата), „Портрет на Св. Ана”, „Портрет на Св. Йоан Кръстител”, на Веронезе - “Сватбата в Кана Галилейска”, на Ел Греко, Веласкес, Микеланджело, Рубенс, Дьолакроа, Тициан и много други.

==> "В сърцето на Париж - Нотр Дам, Сен Мишел, остров Сите" - пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език, 1,30 ч.
Акценти: площад „Сен Мишел“, катедралата „Нотр-Дам дьо Пари“, историческата книжарница „Shakespeare and Company“ (която продължава традицията на легендарната книжарница на Силвия Бийч и пази спомени за велики писатели от началото на 20-ти век), съдебната палата с Консиержьори (бивша кралска резиденция и затвор) и Светия Параклис, часовниковата кула с известния градски часовник от 1535 г. (създаден по подобие на първия градски часовник на Париж от 1370 г.), остров Сите, пазарът за цветя и други.

==> "На левия бряг на Сена - Пантеон, Сорбона, Латински квартал" - пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език, 1,30 ч.
Акценти: величествения Пантеон; прочутият парижки университет Сорбоната, Люксембургската градина, фонтана Медичи, Сената; театър Одеон, най-старото парижко кафене, Сен Жермен де Пре, Латинския квартал с чаровните криви улички с бистра, ресторанти, сувенирни магазинчета и книжарници; фонтана Сен Мишел и други.

==>"Биещото сърце на Париж - Бобур и Халите" - пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език, 1 ч.:
Акценти: Халите, църквата „Сен Йосташ“, Търговската борса, фонтана „Стравински“, фонтана на Невинните, музея на модерното изкуство „Жорж Помпиду - Бобур“ (отвън), Кулата “Жан Безстрашни“, ул. „Монторгьой“, църквата „Сен Мери“, църквата „Сен-Лу-Сен-Жил“, пасажа „Гран-Сер“, ул. „Сен Дени“. Свободно време за шопинг.

Нощувка.

3 ДЕН Версай-Живерни

Закуска. Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (с доплащане): 

"Версай – двореца на Краля Слънце" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език (4 часа).
Най-пищният кралски двор е разположен само на 20 км от Париж. Построен е в зенита на величието на френската монархия, продължил от 1682 г. (когато Луи ХІV се премества тук от Париж със своя двор) до 1789 г. (когато кралят и Мария Антоанета били уведомени, че идват революционни тълпи). Дворецът и заобикалящите го сгради са архитектурни бижута, а красивите градини са запазили първоначалния си вид още от времето на Луи XIV. Посещението на двореца включва обиколка на Кралския параклис, Парадните апартаменти - салоните на Херкулес, на изобилието, на Венера, на Диана и на Меркурий, 73-метровата "Огледална Зала", където е подписан Версайския договор и други помещения с екстравагантен декор в стил барок и рококо. След обиколката с екскурзовод, следва свободно време за самостоятелна разходка из прочутите градини на двореца (на място се заплаща входна такса).

==> "Живерни - домът и градините на Клод Моне" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език (~5 часа).
Акценти: Къщата на Клод Моне, Нормандската и Японската градини, езерото с водните лилии и др.
Живерни е малко градче, разположено на около 70 км. северно от Париж. Там е мястото, където Клод Моне, един от основните представители на импресионизма, живее и работи 40 години в потъналия си в зеленина провинциален дом. Създадените от художника живописни градини с пищна растителност, извор на вдъхновение за много от прочутите му платна, не спират да омагьосват и днес. Нормандската градина е отрупана с цветя от пролет до есен, а пътеката до японската градина следва контурите на езерото и води към толкова известното от картините му мостче с омайна гледка към езерото с водните лилии. Ще се докоснем до личния и до професионалния живот на Клод Моне и ще се оставим да ни омагьоса неспирният спектакъл на постоянно променящите се светлини и цветове.

Нощувка.

4 ДЕН Париж

Закуска. 

По желание: Разходка до Айфеловата кула и Марсово поле
Разходка до прочутата забележителност на Париж - Айфеловата кула (324 м.), разположена на брега на река Сена. По желание - възможност за качване. Билети може да закупите от касите на място или при наличност онлайн: тук (Цена на билета за качване с асансьор до втори етаж: 18,80 € към 01.11.23)

==> Круиз с панорамно корабче по Сена (1 час)
Маршрут на круиза: Айфелова кула, Френски институт,  мостовете на Сена от Нотр Дам до Айфеловата кула, музей Оранжери, музей Орсе, историческите острови - Ла Сите и Сен Луи и др., Гран Пале и Пти Пале, музей Лувър, катедралата Нотр Дам,  бившия кралски замък и затвор Консиержьори и други. Корабчето разполага с открита горна палуба и покрито отопляемо вътрешно пространство.

Свободно време в Париж - самостоятелно посещение на музеи или за еднодневно посещение на Дисниленд (От район Дефанс на Париж до Дисниленд може да се придвижите с много удобен влак само за 50 минути - RER A минава на всеки 15 минути; за пътуването е необходим билет за Zone 5 - 5 € за възрастен и 2,50 € за деца под 10 г., посоката е "Marne-la-Vallée - Chessy").

Туристическа програма по избор (с доплащане):

==> "Изкуството на музея Орсе" с екскурзовод на български език или самостоятелно посещение.
Красивата сграда, разположена на левия бряг на Сена, е открита за Световното изложение в Париж през 1900 г. за железопътна гара. Оригиналните исторически часовници от това време са запазената марка на музея и до днес се вписват по изключително красив начин в арт пространството, където се съхраняват световни шедьоври от живописта и скулптурата от втората половина на 19-ти и началото на 20-ти век. Високата 32 метра зала с метална конструкция и стъкло представя едни от най-известните платна на импресионисти и постимпресионисти - Реноар, Ван Гог, Синяк, Тулуз-Лотрек, Дега, Моне, Мане, Гоген и много други. Неслучайно въздействащата подредба на музейните експонати спечели номинацията "Изборът на пътешественика" за 2018-а година. Дори и да не сте запален любител на изкуството, музеят Орсе със сигурност ще Ви впечатли!

==>Посещение на вечерно представление в Мулен Руж.
Посещение на музикално-артистично шоу в най-известното историческо нощно заведение на Париж. Продължителност: около 2 часа и включва 1/2 бутилка шампанско на всеки посетител;

Нощувка.

5 ДЕН Париж – София

Закуска. Освобождаване на стаите.
Трансфер до летището и отпътуване за България с директен полет до София.

За повече информация вижте ТУК.