Новини Транспорт

Лондонското метро пуска цяла станция под наем

   
Лондонското метро пуска цяла станция под наем

Лондонското метро предлага цяла станция за партита и други развлекателни дейности. Почитателите на най-различни събития и шумни купони ще могат да наемат една от изоставените метро станции в Лондон.

Станция "Алдуич" предлага на всички мераклии да повишат настроението, като освен самото пространство, организаторите могат да си наемат цял влак за вечерта. Идеята на метрополитена в Лондон е, че пространството е обезопасено и ще е достатъчно атрактивно не само за почитателите на този транспорт, но и за хората, стремящи се да изберат по-интересна локация за събитие.

Тъй като системата на станцията продължава да работи, всеки следващ организатор има достъп и дори до системата за билети, с която да допуска своите гости, както и да определя цената за вход. Лондонският Транспортен музей твърди, че това е едно от най-секретните места и пази много сериозни "митове и спомени във времето".

Станцията "Алдуич", която се намира в Уестминстър, отваря врати през 1907 г. за гражданите, тогава е носила името "Странд". За изненада на всички, никога не е имала особен интерес и се поддържа само на мускули до 1994 г. След близо 30 години, отново отваря врати, като този път ще има ново предназначение. През последните години е имало и опити за обиколка и разказване на най-различни истории, но културното наследство не е привличало туристи.

Части от въпросната станция са използвани и като бомбоубежища по време на двете световни войни, а в някои от коридорите са крити и различни произведения на изкуството. През годините е приютявала и най-различни филмови звезди и сценаристи за различни кадри от киното. Именно тук са заснети и сцени за филми като "Шерлок Хоумс". Има една подробност за потенциалните наематели - продажбата на алкохол може да се осигури след закупуването на лиценз (основната оферта е да се наема без консумация на алкохол).

Надеждата е, че след пускането на пространството под наем, метрополитена ще има по-добри оферти и ще може да върне добрия облик на празното помещение.