Хотели

Новата Българска хотелска асоциация вече е учредена

   
Новата Българска хотелска асоциация вече е учредена
Веселин Данев е председател на организацията

Новата хотелска асоциация вече е учредена и е вписана в Търговския регистър. Тя се казва Българска хотелска асоциация, съобщи за TravelNews Веселин Данев, който е избран за председател на организацията и е собственик на хотелите "Сол Луна Бей Ризорт" в Обзор, Melia Grand Hermitage в Златни пясъци, Melia Sunny Beach и "Сол Несебър Ризорт".


Учредители са "Албена" АД с изпълнителен директор Красимир Станев, "Грифид хотели" (на хотелиера в Златни пясъци Гриша Фиданов), "Св. Св. Константин и Елена" АД, строителната фирма НИКМИ (притежаваща "Гранд хотел Милениум София", "Гранд хотел София" и други обекти по Българското Черноморие), "Тера Уей Инвестмент Груп" ЕООД (собственик на хотелите "Хаят" на Валентин Златев), "Галакси инвестмънт груп" (собствениците на "Винпром Пещера", които притежават хотелите "Интерконтинентал София", "Хилтън София" и обекти в Слънчев бряг), "ДИТ хотели" (на Румен Чандъров, който има хотели в Слънчев бряг), "ДАС хотели" (на бургаския бизнесмен Стоян Караненов, който държи "Гранд хотел Приморец" в града и още обекти в Бургас и в София), "Болкан холидейз" (с хотелите Four point by Sheraton в Слънчев бряг и Банско и "Кемпински" в Банско), "Дюни" АД (на Людмил Стойков, който притежава и "Астера" в София - бивш "Родина"), "Сол Луна Бей Ризорт" в Обзор, Melia Grand Hermitage в Златни пясъци, Melia Sunny Beach и "Сол Несебър Ризорт" на Веселин Данев, MPM хотели (на Милко Рушанов и Мартин Петков, които имат обекти по Черноморието и в Банско), Венцислав Танчев (собственик на хотелите Modus във Варна и Wave resort край Поморие) и "Форт Нокс" (хотел Voya и други обекти).


Целта на новата асоциация е да насърчава и подпомага развитието на хотелиерството, като част туристическия сектор в България; да защитава правата и интересите на членовете си пред държавни, общински, административни и други органи и организации, пише в Търговския регистър. Тя ще изработва стратегии и програми за развитие на съответните пазари и популяризиране на търговската дейност на членовете си и ще осъществява посредничество в комуникацията между Министерство на туризма и други административни органи и търговските партньори. 


Също така ще популяризира модерни търговски практики и технологични решения; осъществяване на сътрудничество с други браншови организации;  оказване на съдействие за решаване на проблеми в областта на хотелиерския бизнес; стабилизиране на хотелиерския туристически бранш от маркетингова гледна точка. Ще осъществява активен диалог с български и европейски институции, специалисти, журналисти, за популяризиране на България като туристическа дестинация. Освен това ще създава условия за сътрудничество на заинтересованите публични институции, неправителствени организации и предприятия за развитие на хотелиерския туристически сектор в България.
Българска хотелиерска асоциация ще участва в национални и международни програми; подготовка на проектни предложения, осигуряване на партньори и подпомагане. Осъществяване на помощ при проблеми, свързани с развитието на хотелиерския сектор.


Управителният съвет е съставен от Веселин Данев, Венцислав Танчев, Красимира Стоянова, Милко Рушанов, Таня Генева, Росица Венева и Живко Иванов.

Мирослав Иванов