Новини Транспорт

Wizz Air пуска нов маршрут от Варна до Лондон Гетуик

   
Wizz Air пуска нов маршрут от Варна до Лондон Гетуик

 Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивата в света*, обяви, че стартира нов маршрут: от динамичната морска столица Варна до летище Лондон Гетуик. Билетите до това летище на оживения метрополис Лондон вече са налични на wizzair.com или в мобилното приложение на авиокомпанията, на цени от само 58.99 лв.

Като единствената авиокомпания, изпълняваща директни полети между Лондон и Варна, Wizz Air подчертава, че въвеждането на този маршрут се очаква да подсили допълнително добрите отношения между България и Обединеното кралство. 

Стартирайки от 18 юни, пътниците на Wizz Air ще имат повече възможности да изследват богатата културна палитра на двата града, като се започне от красивите исторически улици на Варна и се стигне до космополитния чар на Лондон. Директните полети между морската ни столица и летище Гетуик ще бъдат изпълнявани 3 пъти седмично, всеки вторник, четвъртък и събота, което ги прави удобни както за бизнес пътувания, така и за ваканционни. С добавянето на новия маршрут към съществуващите вече полети на Wizz Air от Варна до Лондон Лутън, броя на полетите от морския град до столицата на Великобритания нараства до 8 на седмица.

Варна, разположена на красивото българско Черноморие, привлича разнообразни посетители, които търсят слънце, море и култура. Със своите живописни плажове, богата история и оживена атмосфера тя е привлекателна дестинация за британските туристи, които обичат нови преживявания. От друга страна, този нов маршрут е добра новина и за бизнес общността във Варна, предлагайки им удобен достъп до един от ключовите финансови и културни центрове в Европа. За тях Лондон Гетуик ще послужи като врата към глобалните възможности, което прави този нов маршрут важно допълнение към разширяващата се мрежа на Wizz Air от България.

Саша Вислаус, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Wizz Air, сподели: „Развълнувани сме да стартираме маршрута Варна – Лондон Гетуик, тъй като това допълнително ще затвърди водещата ни позиция в региона на Централна и Източна Европа. Разширявайки мрежата си и включвайки тази вълнуваща нова връзка, ние не само ще отговорим на нарастващото търсене на пътувания между България и Обединеното кралство, но и ще укрепим връзките между двете страни. Това прекрасно допълнение към нашата мрежа подчертава ангажимента ни да подобряваме свързаността и да улесняваме безпроблемното и бюджетно пътуване на нашите пътници.“