Новини Транспорт

Магически круиз, духове и таен бар

   
Магически круиз, духове и таен бар

Защо да се ограничавате с една дестинация, когато може да посетите няколко топли страни? Круизните линии отдавна предлагат разходки в Средиземноморието, красиви плажове и време за посещение на повече от една слънчева дестинация. По време на плаването е гарантирано, че ще има още много забавления, след като въпросните плавателни съдове успяха да достигнат нивото на плаващ Лас Вегас в открито море.

Туристическите трикове в този бранш са известни на мнозина, имате свободата да се насладите на безплатна консумация на алкохол, да бъдете обслужвани от роботи и дори да проверите качеството на морски нощен клуб. Големите кораби имат всичко, но практиката показва, че всеки е готов да предложи дори малко повече за привличане на туристи.

Точно такива идеи има и за новия кораб Spellbound. Със сигурност става въпрос за магия, но едва ли някой фокусник може да обърне играта в тяхна полза.

Снимка: iStock by Getty Images

На борда на Spellbound има специален скрит бар, достъпен след покана от самите домакини. Капитанът е оставил гостите да търсят уликите и входа сами, а според предоставената информация, входът ще бъде различен през всяка една вечер от плаването. Пасажерите, които все пак не искат да се лутат, могат спокойно да попитат за локацията, но срещу малко по-висока такса за вход.

Магията ще се поддържа от артисти и аниматори, завършили известния частен клуб в Холивуд - Магически замък. Това е родното място на някои от най-добрите илюзионисти в света, като организаторите на морското пътешествие предпочитат да запазят тайната . Входът в този бар ще изисква сумата от 149 долара на вечер (без консумация на алкохол).

Снимка: iStock by Getty Images

Барът е разделен на няколко секции. В първата откривате музикална сцена и възможност за среща с духа на Изабела, която разказва своите призрачни истории, след това гостите ще срещнат Артемис - говорещата сова, която оживява благодарение на опитни илюзионисти, а най-жадните за илюзия и магия ще трябва да отделят още малко средства за достъп до 30-местен театър, където ще се докоснат до истинска магия.

Повечето туристически агенции подозират, че този лайнер ще се бори за награда за качество, но няма да е без конкуренция. Норвежката компания Прима има в ръкава си трансформиращ кораб, който за една вечер може да изгради триетажен театър, а на следващата да посрещне гости в нощен клуб, вдъхновен от тези в Лас Вегас.

Норвежците могат да предложат и една от най-големите сухи пързалки, както и 3-степенна мокра състезателна писта. Круизните линии ще вдигнат сериозно своите обороти през следващите една-две години, след като пандемията остава в миналото.