Хотели

Най-добрите летищни хотели в света през 2024 г.

   
Най-добрите летищни хотели в света през 2024 г.

Престоят в хотел на летището обикновено се резервира с оглед на удобството. Имате полет рано сутринта и искате да сте близо до изхода за заминаване или имате престой, който е твърде дълъг, за да чакате в салона, но твърде кратък, за да навлезете дълбоко в града. Но някои летищни хотели надхвърлят възможностите на своите удобства и дизайн, а Skytrax, базирана в Лондон организация за оценка на въздушния транспорт, всяка година оценява летищните хотели.

Според нея най-добрият летищен хотел в света през 2024 г. е: Crowne Plaza Changi Airport в Сингапур. Той е многократен победител в списъка на Skytrax, като заема първото място през последните девет години.

Сингапурското летище “Чанги”, което е основен център за пътуване в цяла Азия, е предпочитано от пътниците отчасти благодарение на Jewel – търговски и развлекателен комплекс на природна тематика с удобства като 7-етажния дъждовен вихър, лабиринт от жив плет, магазини и ресторанти, разположени сред пищен пейзаж с повече от 2000 дървета и палми и 10 000 храсти.

Най-добрият летищен хотел в Съединените щати е чудесният носталгичен TWA на летище JFK в Ню Йорк, където можете да се насладите на питие в самолет Lockheed Constellation “Connie” от 1958 г., превърнат в коктейлен салон.

Снимка: TWA hotel at New Yorks’s JFK Airport

Наградите за летищните хотели се определят въз основа на анкети сред гостите, в които се използват критерии като достъп до летището, любезен персонал, чистота на стаите и баните, спалня, която позволява добър сън, хотелски удобства и цена.

Вижте кои са десетте най-добри летищни хотели в света през 2024 г.

Поглед отвътре. Снимка: Crowne Plaza Changi Airport

1. Crowne Plaza Changi Airport в Сингапур

Най-добрият хотел на летището разполага със стаи с изглед към пистата и красиво озеленен открит басейн.

Снимка: Hyatt Regency Shenzhen Airport

2. Hyatt Regency Shenzhen Airport в Китай

За пътниците, които търсят възстановяване, спа центърът на място е отворен до 23:00 ч. и е оборудван със сауна и парна баня.

Снимка: TWA Hotel at New York’s JFK Airport

3. Хотел TWA на летище JFK в Ню Йорк, САЩ.

Отопляем до 35 градуса по Целзий и отворен целогодишно, басейнът на покрива на хотел TWA е рай за наблюдателите на самолети.

Снимка: Hilton Munich Airport

4. Hilton Munich Airport в Германия

Изпийте по едно нощно питие в бар Nightflight, който се намира в атриум с палми и посреща уморени пътници до 1:30 ч. сутринта.

Снимка: Fairmont Vancouver Airport

5. Fairmont Vancouver Airport в Канада

Силното присъствие на Fairmont във Ванкувър включва луксозен хотел на летището, където гостите могат да наблюдават излитащите самолети на фона на живописни планини.

Снимка: Grand Hyatt at SFO

6. Grand Hyatt в SFO в САЩ

Луксозният хотел с 351 стаи разполага със специална спирка на AirTrain, която осигурява безпроблемно придвижване на гостите до и от изходите им, както и с хубава колекция от произведения на изкуството, както и огромни вани в стаите за гости.

Снимка: Mövenpick Hotel Bahrain

7. Mövenpick Hotel Bahrain

Ежедневните ритуали “шоколадов час” и изпълненият със светлина атриум, в който се сервират френски ястия, са предимствата на този хотел на летището.

Снимка: Hilton Amsterdam Schiphol Airport

8. Hilton Amsterdam Schiphol Airport в Нидерландия

Покрита пешеходна пътека свързва хотела с летището, а 15-минутно пътуване с влак отвежда посетителите до центъра на Амстердам, където могат да разгледат ресторанти, пазари и музеи.

Снимка: Pullman Guangzhou Airport

9. Pullman Guangzhou Airport в Китай

Този хотел с 500 стаи разполага с китайски ресторант и бюфет на място, както и с приятни глезотии като билярдна маса, басейн във вътрешния двор и спа център.

Снимка: Sofitel London Heathrow

10. Sofitel London Heathrow във Великобритания

Шикозният летищен хотел Sofitel разполага с чайна, в която се сервират чайове от цял свят, и френски ресторант La Belle Époque с изискана кухня.