Новини Транспорт

Авиокомпания плаща скъпо заради повредени седалки

   
Авиокомпания плаща скъпо заради повредени седалки

Авиокомпания плаща скъпо заради повредени в седалки. Сингапурските авиолинии са осъдени да платят на индийска двойка повече от 2000 британски лири за „психическа агония“, след като седалките им в бизнес класа били повредени. Това не позволило на Анджали и Рави Гупта да спят по време на близо 5-часовото им пътуване от Индия до Сингапур, пише The Independent.

Двойката е платила по около 638 британски лири за двете си места в самолета.

Съобщава се, че на семейство Гупта са били предложени 10 000 точки за лоялност на човек за причиненото им неудобство, но те са отказали.

Рави Гупта е генерален директор на полицията в южния индийски щат Телангана.

Авиокомпания плаща скъпо заради повредени седалки
Снимка: iStock

Областната комисия за разрешаване на потребителски спорове се е произнесла в полза на семейство Гупта. Авиокомпанията трябва да възстанови 460 лири на всеки жалбоподател, общо 931 лири. Заедно с 12 процента лихва от 23 май 2023 г.

Тя трябва да плати още 955 паунда за причиняване на психическа агония и физическо страдание. Също и 94 паунда за покриване на разходите, свързани с жалбата. Авиокомпанията се е съгласила с решението и няма да го обжалва пред съд.

Гупта твърди в жалбата си, че той и съпругата му са били третирани като „пътници в икономична класа“. С изключение на допълнителното пространство за краката.