Оферти

Сафари в Кения по време на най – голямата миграция

   
Сафари в Кения по време на най – голямата миграция

Ден 1

София – Истанбул - Найроби
Сборен пункт на летище София Терминал 2 в 13:30. Излитане в 15:45 ч. Пристигане в Истанбул в 17:20. Отпътуване за Найроби в 18:50 ч.

Ден 2

Найроби - Националният резерват Масай Мара
Пристигане в Найроби в 01:40 ч. Посрещане на летището в Найроби и трансфер до хотел Tamarind Tree Hotel – 4* в Найроби или подобен. Настаняване и нощувка.
Карибу! Така ще ни поздравяват от самото начало на вашето приключение в Кения. Вашето 8-дневно сафари приключение в Кения започва от Найроби.
След като закусим ще потеглим с мощните джипове 4х4 към националния резерват Масай Мара. Когато пристигнем първо ще се регистрираме в хотела Ashnil Mara Camp – 4*, намиращ се вътре в самия резерват, до реката Мара, в която можем да видим хипопотами и крокодили. След настаняването обяд. Ще прекараме две разкошни нощи в това вълшебно място, за да изследваме и изживеем магията на седмото чудо на света - "Masai Mara Game Reserve", с грандиозните "Big Five" лъвове, носорози, биволи, слонове и антилопи гну, мигриращи от Серенгети Парк Танзания до Масай Мара-Кения. Експертните познания и опитът на нашите шофьори-гидове ще увеличат максимално шансовете ви да видите цялото великолепие на Масай Мара. Следобед ще направим едно сафари, за да се насладим от джиповете, с вдигащ се покрив, на дивата фауна и флора. Ще търсим различни диви животни и ще можем да направим хиляди снимки. Ще бъде едно незабравимо приключени. Вечеря и нощувка в хотела Ashnil Mara Camp – 4* на фона на река Мара, в която ще слушаме от време на време през нощта мощния рев на хипопотамите намиращи се в нея. Разбира се лагерът ни е обграден с огради с ток и сигурността в него е гарантирана.

Ден 3

Масай Мара
След закуска ще направим ранно сафари, за да можем да видим нощните хищници, които се прибират от лов. Ще имаме възможността да се изкачим с колите на висок хълм от който ще видим обширната савана и многобройните животни, които я обитават. Ще се запътим с колите към река Мара, за да видим миграцията на животните, както много крокодили и хипопотами, господари на реката. Ще се върнем в хотела за обяд.
Масай Мара е една от най-известните екосистеми в света. Тази огромна тревна площ е дом на удивително разнообразие от диви животни, включително слонове, биволи, зебри, крокодили, щрауси, хиени, носорози, гепарди, леопарди и лъвове. Между средата на август и края на октомври в Масай Мара се провежда едно от най-големите зрелища на Земята: годишната миграция на гну. Повече от милион антилопи гну се присъединяват към зебри и газели, докато се впускат в резервата в търсене на свежа трева. Нищо не е гарантирано на сафари, но с помощта на нашите брилянтни водачи ще можете да видите и научите за местната дива природа, докато шофират през парка. Преживяването ще бъде невероятно! Следобед ще направим повторно сафари, но преминавайки от другата страна на река Мара, навлизайки в област наречена ТРАСМАРА. Най-интересното е че шофьорите си комуникират помежду си с радиостанции и ако някой види нещо необичайно, група лъвове, слонове или каквото и да е, уведомява бързо останалите, за да можем да потеглим към мястото, в което се намират. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка в хотел Ashnil Mara Camp – 4*.

Ден 4

Масай Мара – Накуру
Рано сутринта след закуска ще се отправим към националния парк Lake Nakuru. Ще преминем през Голямата източноафриканска рифтова долина, пътувайки покрай малки селища занимаващи се предимно със селско стопанство. След като влезем в резервата, ще преминем покрай екзотичното езеро Накуро. Националният парк и езерото Накуру е една от най-добрите туристически дестинации в Африка, известен с фламингото, малки и големи, които се стичат по бреговете му, за да се хранят с цианобактериите, които живеят в алкалните му води. Това е много важно място за размножаване и междинна спирка за много видове птици и е обявено за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. В някои периоди от годината може да има между един и два милиона фламинго, образуващи голяма розова лента около ръба на езерото. Паркът е дом на една от най-големите концентрации на черен носорог в света и има процъфтяваща популация на бял носорог. Също така е убежище за редкия жираф Ротшилд. С късмет може да забележите леопард, който е доста неуловим. което ще ни впечатли с многобройнта си фауна и флора. Първо ще се настаним в екзотичния хотел Lake Nakuru Sopa lodge – 4* ще обядваме и след кратка почивка ще направим очакваното сафари в резервата. След като приключим ще се приберем в хотела, за да можем да вечеряме на фона на една грандиозна панорамна гледка.

Ден 5

Накуру - Найваша
Рано сутринта след закуска отпътуване за езерото Найваша. Езерото Найваша е най-високото и най-красивото от езерата на Рифтовата долина. На 1910 м (6200 f) водата е прясна и езерото е оградено с гъсти бучки папирус (древните египтяни някога са използвали това за направата на хартия). Найваша е друга популярна зона за наблюдение на птици (записани са над 400 вида). Освен това е любимо убежище през уикенда за жителите на Найроби, които идват тук, за да плават, да карат водни ски и да ловят риба. В езерото няма крокодили, тъй като водата е твърде студена за тях поради надморската височина, но има хипопотамi. Ще пристигнете навреме, за да се регистрирате и да обядвате в Lake Naivasha Sopa Resort – 4* . След това ще се отправим към езерото Найваша, където с местен представител ще се качим на лодки, за да опознаем водната фауна, от която преобладават хипопотами и най-различни видове птици. Ще преминем от другата страна на езерото, за да слезем от лодките и да направим пешеходна разходка из малък остров пълен с диви тревопасни животни. Когато приключим ще се върнем в хотела. Вечеря и свободно време.

Ден 6

Найваша - Найроби
На този ден след закуска ще напуснем хотела и ще се отправим към Найроби. При пристигането ни в Найроби ще посетим Националния музей на Найроби. Музеят има за цел да ни покаже богатото наследство на Кения. След това ще обядваме в градината на екзотичен ресторант, преди да тръгнем към убежището в парка на жирафите, където ще можем да нахраним лично нежните застрашени жирафи Ротшилд. След изживяването в Giraffe Center ще се настаним в хотела ни, а по-късно ще се разходим до ресторант Carnivore за вечеря (на 10 мин. пеша от хотела). Нощувка в хотел Tamarind Tree -4*.

Ден 7

Найроби-София
В 00:30 ч. трансфер до летище Найроби, за полет в 03:25 ч. до Истанбул. Кацане в Истанбул в 10:30 ч.. Полет за София в 13:35 ч. Кацане в 14:55 ч.

За повече информация вижте ТУК.