Турагенции

Почивките в Албания са хит за туроператора Екватор

   
Почивките в Албания са хит за туроператора Екватор

Толкова близо до нас и все пак толкова далеч от нашия първи избор за пътуване, Албания се оказва изключително привлекателна. Средиземноморската красота се преплита с богата история и гостоприемния дух на местните жители. Тази държава често е недооценена като туристическа дестинация, но в последните години се оказва скритото бижу на Балканите със своите красиви гледки и разнообразни преживявания.

Цялото западно крайбрежие на Албания се мие от водите на Адриатическо море, което лека полека преминава в Йонийско. Това прави и страната изключително подходяща за хубава и релаксираща морска почивка. Местните плажове са страхотни, а големият им плюс е, че са доста спокойни. Тъй като дестинацията още не е толкова популярна няма тълпи летуващи туристи и всеки може да се наслади на ваканцията си. Разбира се, това позволява и по-дълга почивка, тъй като цените са по-ниските от тези в други европейски морски дестинации като например Гърция или Черна гора!

Най-големият албански курорт е Дуръс и именно той е най-предпочитаната морска дестинация. Затова и българският туроператор “Екватор” организира почивки именно там. Дуръс е перфектният избор за излежаване на плажа, но освен това е и удобна отправна точка за посещение на всички интересни забележителности. Групите на туроператора ще пътуват от 11 юни до 17 септември 2024 г. с директен полет до Тирана, изпълняван от European Air Charter.

Цените започват от 889 лв. на човек и включват самолетен билети, регистриран багаж 20 кг и ръчен багаж 5 кг, летищни такси, трансфер летище - хотел и 7 нощувки на съответния борд. Допълнително цената покрива представител на туроператора за целия престой и пакет застраховка за максимална сигурност.

City of Durres - Albania - Swiss Tourism Awards

За да могат посетителите максимално да се потопят в албанската култура, “Екватор” предлага и допълнителни екскурзии, които да запознаят туристите с красотите на Албания. Дуръс е най-древният град в страната и това го прави изключително интересен. По улиците му човек може да открие музеи, галерии, останки от древни забележителности. Руините от крепостните стени, амфитеатърът от времето на Римската епоха, джамията Фатух, както и старите военни бункери в близост до плажа, са само част от местата в Дуръс, които го правят привлекателна туристическа дестинация през годините.

Туристите могат да изберат и посещение на столицата Тирана. Тя предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Сърцето на града несъмнено е площад "Скендербег". Той е любимо място и на туристите, и на местните, но по-интересното е, че носи името на национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Други интересни забележителности в столицата са паметникът на националния герой на Албания Герг Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей.

41 Fun & Unusual Things to Do in Tirana - TourScanner

Друга пленителна екскурзия на туристическата агенция е до Берат. Това е град-музей с древна история, включен в списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство под името Кутмичевица. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методий. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост.

How to Spend Three Nights in Berat, Albania! - wareontheglobe

Албания представлява истинско откритие за туристи, които търсят нещо различно и автентично в своите летни приключения. Смесицата от красиви плажове, богата история, впечатляваща природа и гостоприемни местни жители прави тази дестинация изключително привлекателна. След като се потопите в магията на албанската ревиера, изследвате древните градове и се насладите на вкусовете на местната кухня, ще се приберете у дома с незабравими спомени и желание да се върнете пак. Албания е невероятна дестинация, която оставя следа в сърцето на всеки, който поиска да я открие.

Йоана Шомова