Новини Хотели

Колко струва наемът на вила в Турция за лятото?

   
Колко струва наемът на вила в Турция за лятото?

Лятото наближава, а с него се увеличава и желанието за плаж, слънце и море. И тази година българите ще почиват най-вече у нас, в Гърция и Турция. През последните години стана все по-предпочитано наемането на вили. Хотелът дава много удобства, но вилата дава свобода.

Днес ще разгледаме опцията за настаняване в Турция. И така колко ще ни излязат нощувките във вила в Турция.

Месечният наем на жилища извън жилищните комплекси в Турция варира много в зависимост от положението и големината. Нощувката в по-слабия сезон започва от 800 лева и минава 2000 лева.

Юли и август са най-скъпите месеци за наемане на вила в Турция, където средната цена е за едноседмичен наем е около 5000 лева. Най-евтиният месец за наемане на вила е през ноември, където средната седмична цена е 2600 лева. Средната цена на вила в Турция варира значително между регионите, разстоянието от най-близкия плаж и размера на вилата. 

Сред най-посещаваните курорти са Кушадасъ, Бодрум, Мармарис, Фетие, Анталия и Чешме. Те се славят с красиви плажове, чиста морска вода, забавления и много палми. Ако искате да посетите не толкова туристически места, то отидете до Далян - китно градче на югозападния бряг на Турция, в средата на делтата на Далян. Посетете прекрасния Плаж на костенурките, драматичните гробници на кралете и парни серни бани за просветляваща и релаксираща почивка във вила. Може да посетите и Калкан, където ви очаква красиво и романтично крайбрежие.

Вила за двама с басейн в Кушадасъ може да се намери за между 2500 и 4000 лева за едноседмичен престой. Повечето вили са за повече от двама човека и излиза по-рентабилно ако две семейства наемат една вила и си разделят разходите.