Новини Събития

Нинтендо отваря музей в Киото

   
Нинтендо отваря музей в Киото

В света може да откриете много и най-странни музеи. Един странен и малко абсурден пример е така нареченият Музей на бездомните в Лондон. Тежката история на полиса отдавна се бори със социалното неравенство, но няма да се фокусираме върху него.

Следващият път, когато сте в Киото, Япония, обърнете внимание на Музея на Нинтендо. Популярната геймърска компания няма нужда от представяне, а феновете от цял свят ще имат възможност да се запознаят с историята на тази компания.

Музеят е трябвало да отвори врати през 2021 г. и се е надявал да привлече аудиторията, но в следствие на различни фактори, компанията планираше отварянето през пролетта на тази година, но сега има планове за старт през лятото. Избраната локация е бивш завод на Нинтендо, който претърпява множество промени.

Японското законодателство е особено строго и това най-вероятно е усложнило и забавило процеса на завършване. Официалното потвърждение на Нинтендо също е факт и музеят е готов да отвори врати, но времето е плаващо. Официалните планове продължават да са насрочени за лятото, но все по-често се говори и за есента. Съдейки по бавния и сложен процес, възможно е дори да не стартира тази година.

Нинтендо подготвя цялата си гама от игри, както и артефакти, придружени с история на компанията. Сред някои от най-важните елементи ще бъдат представени и много от неуспешните продукти на компанията, а гидът ще обясни и какви са били технологичните проблеми, за да бъдат много по-добрата и успешна версия. Нинтендо смятат да отворят и скромен магазин, където всеки фен ще може да закупи игри и други продукти.

Геймърските музеи не са чак толкова много, но продължават да са ниша за феновете, които показват и демонстрират особена лоялност. По тази причина има цели паркове на видео игри, шампионат за електронни игри - познат още като eSports и много други.