Турагенции

Бохемия организира обиколка на скандинавските столици

   
Бохемия организира обиколка на скандинавските столици

Скандинавските страни носят особен чар. С живописната си природа, уникална архитектура и пленителни легенди - това са някои от най-интересните европейски дестинации. Допълнителен плюс е това, че целият регион е много добре свързан, което прави обиколката на всички скандинавски страни много удобна. А с новата програма на "Бохемия" - “Столиците на Скандинавия и Зогнефиорд”, това пътуване е по-лесно от всякога!

А най-хубавите дни за посещение на Скандинавия тепърва предстоят. Юни е най-подходящият месец за пътуване в Скандинавия заради приятното време и дългите дни със среднощно слънце. Природата е в своя пик, идеална за активности на открито, а броят на туристите е по-малък в сравнение с юли и август.

В пакетът са включени самолетен билет и летищни такси София - Копенхаген - София на авиокомпания Wizz air с включен 1 брой малък ръчен салонен багаж с размери 40х30х20 см до 10 кг, транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус, 7 нощувки на различни локации в Скандинавия, туристическа програма в Копенхаген, Стокхолм, Хелзинки и Осло, пешеходна разходка в Малмьо, фотопауза в Грена и еднодневна екскурзия до Зогнефиорд. Всички места по програмата се посещават с водач екскурзовод от България. А за максималната сигурност на туристите си “Бохемия” са се погрижили със застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро на застрахователна компания "Евроинс".

Пътуването започва от датската столица Копенхаген. Градът омагьосва със своята комбинация от скандинавска елегантност, модерна архитектура и исторически чар. Разположен на брега на Балтийско море, този космополитен град предлага на посетителите си множество забележителности и преживявания. Обиколката започва в сърцето на града с емблематичната статуя на Малката русалка, вдъхновена от приказката на Ханс Кристиан Андерсен. След това туристите ще имат възможността да видят други важни забележителности като старото пристанище Нихавн, фонтанът "Гефион" и кралският дворец "Амалиенборг" - зимна резиденция на кралското семейство.

15 Best Things to Do in Copenhagen | Condé Nast Traveler

След това групата ще се отправи към Малмьо. Градът е студентски и кипи от живот, самата му атмосфера е много лежерна и приятна. Тук отново може да се види стандартната скандинавска архитектура, но Малмьо впечатлява с по-съвременните си модерни дизайни. Някои от най-уникалните съвременни сгради се намират тук. По време на престоя си в града туристите ще видят  площад "Сторторгет" с конната статуя на крал Карл Густав X, кметството, резиденцията, църквата "Св. Петър" - най-старата сграда в Малмьо, площад "Лила", Хедманска градина" от 16 в., замъкът "Малмьохус" и парковете "Кунгс" и "Слотс".

Следващите спирки по програмата са Стокхолм, столицата на Швеция, и Хелзинки, столицата на Финландия. Това са два от най-значимите и привлекателни градове в Северна Европа. Стокхолм е известен с голямото си разнообразие от архитектурни стилове, културни институции и зелени пространства. Хелзинки, от своя страна, привлича със своята смесица от модерна архитектура, морска атмосфера и културни събития.

Things to Do in Helsinki | Laevapiletid.ee

Екскурзията завършва с норвежката столица - Осло. Градът ще приветства туристите с модерна атмосфера и топло отношение. Посетителите могат да се разходят из зелените паркове като Вигеланд парк, дом на великолепните скулптури на Густав Вигеланд, и да се насладят на морски пейзажи от пристанището Акер Брюге. Историческият център на града пък впечатлява с уникални архитектурни богатства и забележителности. Туристите ще имат шанса да разгледат и Кралския дворец, университета и парламента. Освен това ще видят и кметството, където всяка година се връчват Нобеловите награди.

И няма как пътуване до Норвегия да не завърши с посещение на някой от световноизвестните норвежки фиорди. В програмата си “Бохемия” са подготвили посещение на Зогнефиорд - вторият по големина фиорд в света. Със своята дължина от 204 км и дълбочина 1200 м той е най-внушителният в Норвегия. Допълнително туристите могат да заявят и разходка с корабче около най-тесния фиорд в света - Наерой, част от Зогнефиорд, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното и културно наследство.

Sognefjord | Seven Natural Wonders of Europe

Скандинавските дестинации представляват идеалната смесица от съвременен градски живот и изумителна природа. От зелените паркове и архитектурни чудеса до морските приключения и културни изживявания - всяка столица има своя уникален чар и привлича посетители от целия свят. Независимо дали сте фен на културата, обичате приключенията на открито или просто търсите спокойствие и релаксация, в скандинавските дестинации ще намерите нещо за всеки вкус.

Посете столиците на Скандинавия с Бохемия! Разгледайте програмата тук

Йоана Шомова