Новини Събития

Санторини е най-добър остров в Европа за 11-а поредна година

   
Санторини е най-добър остров в Европа за 11-а поредна година

Гърция остава една от най-популярните европейски дестинации за пътуващите от САЩ през 2024 г., както беше потвърдено на Американските награди за лайфстайл в свободното време 2024 (American Leisure Lifestyle Awards 2024), където Гърция спечели най-високото отличие, съобщи агенция АНА-МПА и БТА.

По-конкретно, Гърция беше обявена за победител за трета поредна година в категорията "Най-добри исторически атракции, международни". Санторини бе класиран на 1-во място в категорията "Най-добър остров в Европа" за 11-та поредна година. Миконос беше класиран на 3-то място в категориите "Най-добър остров в Европа" и "Най-добри плажове, международно ниво".

Американските награди за лайфстайл в свободното време бяха организирани за 12-та поредна година от списание "Global Traveler". Периодът на гласуване продължи от 15 юли 2023 г. до 8 март 2024 г. Хиляди читатели на списанието и неговите дигитални медии заявиха своите предпочитания към американски (вътрешни) и международни дестинации и доставчици на услуги за отдих, лукс и приключенски туризъм.

Церемонията по награждаването се състоя на 16 май в "The Union League" във Филаделфия. Константинос Харокопос, ръководител на клона за САЩ и Северна Америка на Националната туристическа организация на Гърция (EOT), получи гръцките награди.