Новини Събития

Варна откри туристическия сезон

   
Варна откри туристическия сезон

Община Варна даде старт на летния туристически сезон с концерт-спектакъла "И лятото дойде". Той се проведе тази вечер на входа на Морската градина и беше посетен от стотици варненци и гости на града, които имаха възможността да се насладят на богата музикална програма и лазерно шоу със специални ефекти.

"Пожелавам силен и успешен туристически сезон. Община Варна организира разнообразна програма, наситена с много фестивали, концерти и културна програма. Пожелавам на всички хубаво лято, нови приятелства, широки хоризонти. Смятам, че Варна заслужава такова откриване", каза кметът на морската столица Благомир Коцев.

Групата Deep Zone Project, заедно със симфоничен оркестър изпълниха български и чуждестранни хаус и денс класики, хип-хоп и ар-енд-би парчета и микс от авторски хитове на групата. Специални гости в програмата бяха певиците NADIA, LADY B, Бисера и Лидия, както и Дебора Михайлова.

Водещ на концерта бе певицата Йоанна Драгнева.

Спектакълът беше подсилен с лазерно шоу, визуализации и специални ефекти.

Датата на откриването на сезона не е избрана случайно. Денят съвпада с инициативата "Европейска нощ на музеите и галериите", в която морската столица участва активно от години.