Новини Хотели

СПА хотел Каменград в Панагюрище е изцяло обновен

   

В хотела са използвани естествени материали от дърво и камък
  Каменград хотел & СПА

Четиризвездният „Каменград хотел & СПА“ в Панагюрище, който разполага с минерална вода, е изцяло обновен и вече посреща туристи. Ремонтът продължи 4 месеца, като са обновени всички стаи и апартаменти, общите части, ресторанта и бара, като включително са сменени и мебелите, заяви за TravelNews Николай Иванов, управител на „Тракийски хотелиери“, което дружество е собственик на комплекса (част от групата "Асарел"). Козметични ремонти са направени и на СПА центъра.

Всяка стая и апартамент са обзаведени в съвременен стил и са изцяло съобразени с потребностите за комфорт и спокойствие на госта, които един четиризвезден СПА комплекс би могъл да предложи. Всички помещения разполагат с климатична инсталация с индивидуално регулиране на температурата, LCD телевизор с цифрова телевизия, компютърен порт с високоскоростна 24-часова интернет връзка, мини бар и директен телефон. Всяка баня предлага стилен интериор, SOS система, сешоар, телефон, вана и/или душ кабина.

„Заложили сме изцяло на естествени материали от дърво и камък“, каза той. Хотелското бельо е от египетски памук, мокетът е вълнен, а козметиката е био. В момента се изгражда и изцяло ново крило на хотела, с което ще бъде разширен. Очаква се да бъде готово и открито през юли тази година, обяви Николай Иванов. С него помещенията ще станат общо 110 стаи и апартаменти. Прави се японска градина с 3 нови басейна и 2 топила. Всички ще бъдат отново с минерална вода, подчерта Иванов.

„Каменград хотел & СПА“ се намира в идеалния център на град Панагюрище. Минералната вода на града се характеризира като хипертермална, минерализирана, със стабилни физико-химични свойства. Хотелът използва минералната вода от находище № 9ХГ. Температурата от 41 градуса благоприятства използването на 100% минерална вода за процедури без да е необходимо да се разрежда със студена вода, което запазва лечебните свойства на водата.

Минералната вода тече дори и в стаите, където може да си направите индивидуална вана. СПА & Уелнес центърът се захранва изцяло с минерална вода и предлага голямо разнообразие от процедури като финландска сауна, инфрачервена сауна, билкова био-сауна, парна баня, лакониум, тангентор, комбинирана вана (перли и вихри), джакузи, турска баня (хамам), релакс помещение, пътека на Кнайп, приключенски и контрастни душове, леден сектор, широко разнообразие от масажи и СПА терапии. Спортният център на хотела разполага с многофункционално спортно игрище от най-съвременен тип и фитнес зала, оборудвана с професионални спортни уреди.

Основният ресторант разполага с тераса и предлага традиционно българска и интернационална кухня. В лоби бара може да се насладите на сутрешното си кафе или да прекарате вечерта.

За организиране на бизнес мероприятия и семейни тържества, „Каменград хотел & СПА“ има на разположение многофункционална зала с площ 180 кв. м.,голяма конферентна зала с  капацитет 100 места, малка конферентна зала с капацитет 25 места, заседателна зала. Всяка от залите разполага с необходимото оборудване за провеждане на конференции, тийм-билдинги, семинари, обучения, промоции и частни събития.

Мирослав Иванов